Revaliderende Koevermans doet geen voorspelling over zijn rentree

Revaliderende Koevermans doet geen voorspelling over zijn rentree

1 november 2012

 

Danny Koevermans vierde donderdag zijn 34ste verjaardag in de wetenschap dat de revalidatie van zijn gescheurde kruisband volgens schema verloopt. ,,Het gaat prima. Maar een voorspelling over mijn terugkeer doe ik niet.” zegt Koevermans op de website van Sport-Promotion.

Geen druk
De spits van Toronto FC kiest er bewust voor om de week – of zelfs de maand – waarin hij weer fit wil zijn voor zichzelf te houden. ,,Bijna iedereen die je tegenkomt wil weten wanneer ik terugkeer op het veld”, aldus de voormalige PSV’er. ,,Maar ik zeg er niets over. Natuurlijk heb ik een bepaalde verwachting. Maar die spreek ik zeker niet uit. Anders moet je ook weer verantwoording afleggen als je over die datum heengaat. Ik heb geen zin om die druk op te zoeken.”
Danny Koevermans raakte medio juli geblesseerd in de wedstrijd tegen New England Revolution. Onderzoek in het ziekenhuis wees later uit dat de voorste kruisband van zijn knie was afgescheurd. Een maand later werd hij geopereerd, waarna hij aan zijn geschatte revalidatieproces van zes tot negen maanden kon beginnen. Inmiddels zijn er daarvan 2,5 verstreken en is alles er op gericht om in 2013 zijn rentree te maken.
Vergeten
Het zojuist afgesloten seizoen 2012 zal Toronto FC zo snel mogelijk achter zich willen laten. Het liefst uit de geschiedenisboeken willen schrappen zelfs. De Canadese club eindigde met het minste aantal punten in de Major League Soccer kansloos onderaan de Eastern Conference. Van de 34 wedstrijden werden er maar liefst 21 verloren. De ploeg speelde 8 keer gelijk en stapte slechts 5 maal als winnaar van het veld. De play-offs, waarin de tien beste ploegen van de Eastern en Western Conference strijden om de titel, waren geen moment in beeld.
,,Het is een seizoen om snel te vergeten”, beaamt Koevermans. ,,Ik heb groot respect voor onze fans, die er elk thuisduel toch weer zaten. De ploeg heeft ze weinig kunnen bieden, helaas. Dat zullen we echt goed moeten maken, volgend jaar.”
De blessures
Het ontslag van trainer Aron Winter, na 9 nederlagen en 1 zege, leverde ook niet het gewenste schokeffect op. Opvolger Paul Mariner begon hoopvol, maar kreeg het elftal in het restant van het seizoen net als Winter niet in de balans die de clubleiding zocht. Als excuus mocht Mariner aanvoeren dat juist zijn belangrijkste pionnen op het veld niet inzetbaar waren door langdurige blessures. Doelman Stefan Frei bleef het hele seizoen aan de kant met een enkelkwetsuur, Danny Koevermans, tot dan goed voor 9 goals, viel in juli weg en Duits international Torsten Frings haakte vanaf augustus af met een heupblessure en een daarop volgende operatie.

Gevoel
Het is een van de redenen waarom Paul Mariner ook komend seizoen aan het roer zal staan in Toronto.
Danny Koevermans kan dat goed begrijpen: ,,Ik moet zeggen dat hij in alle opzichten een goede coach is. Het is altijd moeilijk een vergelijk tussen twee trainers te maken, maar de werkwijze van Mariner sprak veel jongens aan. Ok, je kunt stellen dat het niet voldoende punten heeft opgeleverd, en dat klopt ook, maar het gevoel was wel goed op de trainingen en daar omheen. Dat zegt ook veel over een coach. Ik ben in ieder geval blij dat de samenwerking is voortgezet. Het kan komend jaar alleen maar beter gaan.”

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie