Revalideren met de AlterG na een kruisbandletsel

Revalideren met de AlterG na een kruisbandletsel

Heb jij je voorste kruisband gescheurd? Ben je geopereerd aan je knie/kruisband?
Zowel bij een conservatief revalidatietraject als een opertief revalidatietraject kan de AlterG anti-zwaartekracht loopband van pas komen tijdens je revalidatie.

Wat is de AlterG?

Deze speciale loopband biedt ondersteuning in het gewicht waardoor de belasting op spieren, pezen en gewrichten minder is dan bij een normale loopptraining. Zo kun je eerder beginnen met trainen tijdens je revalidatietraject en sneller vooruitgang boeken.

Niet voor niks zien we veel (inter)nationale topsporters op de AlterG trainen, zoals: Virgil van Dijk (Liverpool), Michelle Goos (handbalster), Paul Pogba (Manchester United), Kelly Zeeman (Ajax), Corentin Tolisso (FC Bayern München), Oxlaide Oxchamberlain (Liverpool), Karim Benzema (Real Madrid), Marco van Ginkel (Chelsea) een nog veel meer

AlterG

Waar vind je de AlterG?

Alter G

De AlterG staat bij veel Nederlandse en Belgische prof-voetbalclubs zoals: Ajax, AZ, RSC Anderlecht en Club Brugge. Ook bij de KNVB en in verschillende fysiopraktijken & sportcentra in Nederland en België kan je terecht om te revalideren met de AlterG na een kruisband operatie. Wil je weten welke fysiopraktijken & sportcentra dit precies zijn? Of wil je contact opnemen met fysiopraktijken die de AlterG gebruiken voor informatie? Hier vind je een overzicht.

Speciaal protocol

Professionals die werken met de AlterG hebben de beschikking over een speciaal protocol waarin per fase van het revalidatietraject wordt uitgelegd wat de stappen met de loopband kunnen zijn. Dit protocol bestaat uit 4 verschillende fasen. In het protocol zijn per fase na de operatie adviezen opgenomen omtrent  mobiltieitsoefeningen, manuele therapie, therapeutische oefeningen en gait training. Ook is in het protocol een schema opgenomen met op welke snelheid, met welke gewichtsondersteuning en hoe vaak per week er getraind kan worden met de anti-zwaartekracht loopband. Het protocol is hier te vinden: Protocol 4 – ACLR – AlterG

Let op: het betreft hier een advies. Er moet wel altijd rekening worden gehouden met de specifieke behoeften van elke patiënt, het pijnniveau, specifieke richtlijnen van de chirurg, lichamelijk onderzoek, vooruitgang en aanwezigheid van eventuele complicaties.

Revalidatietraject optimaliseren met de AlterG

Ben je benieuwd wat de AlterG precies kan betekenen tijdens het revalidatietraject? In een eerder verschenen webinar wordt aan de hand van 7 punten uitgelegd hoe je het traject kunt optimaliseren met de loopband. Bekijk de video hieronder:

ProCare

Meer weten over de AlterG?

Alter G
Gescheurde kruisband
Apparatuur voor optimale kruisband revalidatie
Procare samenwerking
FC Kruisband en ProCare
Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie