Rentree Terrel Ondaan en direct ‘man of the match’

Rentree Terrel Ondaan en direct ‘man of the match’

27 februari 2016

 

Vanavond heeft Terrel Ondaan zijn rentree gemaakt in de Eredivisie bij zijn club Willem II. In de laatste wedstrijd van het vorig seizoen scheurde Ondaan zijn voorste kruisband en vandaag startte hij in de basis tegen uit bij Vitesse.

In de 62ste minuut maakte Ondaan het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgt Willem II de eerste zege van 2016.

EERDER VANDAAG OP NOS.NL

Terell Ondaan kan eindelijk weer genieten van het leven als profvoetballer. De 22-jarige aanvaller van Willem II keerde eerder deze maand terug op het veld nadat hij op de laatste dag van het vorig seizoen zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. Hij scheurde in het duel met SC Cambuur zijn voorste kruisband af.

Het gaat goed met Terell Ondaan. “Ik ben ontzettend blij weer terug te zijn op het veld.”
Inmiddels is Ondaan volledig hersteld en moet hij zijn basisplaats in Tilburg te heroveren. Mentaal is hij er ook weer klaar voor. “Als ik op het veld sta, denk ik geen seconde aan mijn blessure. Ik ga voor de volle honderd procent. En als je dan ziet hoe het publiek achter je staat, dan helpt dat alleen maar.”

DE REVALIDATIE
Het kostte hem ruim een half jaar. In de periode zag Ondaan het geregeld niet meer zitten, met name in de beginfase. “Ik kan je vertellen dat elke voetballer die zijn kruisband afscheurt dat heeft. In de eerste fase denk je echt aan stoppen. Maar dat gevoel ebt wel weg”, vertelt hij in gesprek met de NOS. “Ik moest het gewoon accepteren”, vervolgt de dribbelaar. “Dan gaat de tijd veel sneller. Als je blijft rouwen, dan heb je het gevoel dat je dat twee jaar doet. En dat is niet goed.”

De revalidatie ging niet zonder problemen. In het begin had hij last van vocht in zijn been, waardoor het wat lastig was om zijn oefeningen te blijven doen. “Maar ook daar kom je wel overheen. Ik had geduld. En als je dat kan opbrengen, komt het moment wel weer dat je de noodzakelijke bewegingen kan doen.”

Volgens Ondaan leef je ook van dag tot dag wanneer je moet herstellen. “Ik merkte dat ik vaak een dag had waarbij ik in een negatieve sleur zat. Maar meestal was het de dag daarop alweer anders. Dan voel je je goed en heb je er weer zin in. Daar hield ik me aan vast.”

Na de winterstop kwam de beloning. Op 5 februari zat hij voor het eerst weer bij de selectie. Een week later gunde trainer Jurgen Streppel hem in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zijn eerste minuten en ook uit tegen FC Utrecht mocht hij invallen. “Daar ben ik erg blij om. De trainer geeft me weer de kans, zoals hij altijd heeft gedaan. En daar ben ik hem dankbaar voor.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband