Rentree Oxlade-Chamberlain bij Liverpool

Rentree Oxlade-Chamberlain bij Liverpool

27 april 2019

 

Goed nieuws voor Alex Oxlade-Chamberlain en Liverpool FC! De middenvelder maakte vrijdagavond in de wedstrijd tegen Huddersfield Town (5-0 zege) na 367 dagen zijn rentree bij Liverpool.

Op 24 april 2018 liep de 25-jarige middenvelder een zware kruisbandblessure op in de kwartfinale van de Champions League. Eén jaar en twee dagen later maakte hij dus zijn rentree in de selectie. Hij mocht een kwartier voor tijd invallen van manager Jürgen Klopp voor Daniel Sturridge.

Klopp was dolblij met de rentree van Oxlade-Chamberlain: “Het is briljant, het was zo goed om hem weer te zien lachen. Het is cool, een perfect dag. Er is niemand geblesseerd geraakt en we hebben de wedstrijd op een indrukwekkend wijze gewonnen. Ox is zo’n fantastische jongen en misschien nog wel beter als speler. We zijn heel blij voor hem. Met Ox hebben we het zorgvuldig moeten managen. Je ziet hem op de training en de mensen vinden dat geweldig: ‘Ox is terug, hij staat weer op het veld’. Nu hij echt terug is, kunnen we hem zo nu en dan weer gebruiken”, zo vervolgt de Duitse manager van Liverpool. “Met zijn snelheid en intelligentie is hij zeer bruikbaar, terwijl hij ook vaak op de goede plek staat. Toen we hem hier op het wedstrijdformulier zetten, moesten we even nadenken over hoe we hem ook al weer noemen. Er zijn veel opties: Alex, Ox, Chambo, whatever.”

Oxlade-Chamberlain reageerde zelf via Instagram verheugd op zijn rentree. “367 dagen later… Ik kan jullie niet vertellen hoe goed het voelt om terug te zijn. Iedereen die me geholpen heeft om terug te komen op het veld, wil ik graag bedanken. Mijn dank gaat ook uit naar mijn ploeggenoten, de staf en de fans, want zij hebben me altijd gesteund in mijn donkerste periode als speler. De ontvangst die ik hier kreeg, zal ik nooit vergeten.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon