Rentree bij AZ is meevaller voor pechvogel Luirink

Rentree bij AZ is meevaller voor pechvogel Luirink

26 juli 2008

Iets meer dan een jaar nadat hij de voorste kruisband van zijn linkerknie scheurde heeft Gijs Luirink zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij AZ. De verdediger speelde een half uur mee in de met 12-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen de amateurs van Urk.

Dat was eindelijk eens een fikse meevaller voor de notoire pechvogel. Die bij Groningen dezelfde blessure al eens opliep maar dan aan zijn andere knie en in Alkmaar ook al wekenlang moest toekijken wegens een jukbeenbreuk.  ,,Dat ik nu al weer minuten heb kunnen pakken is pure winst”, sprak de geboren Amsterdammer in Urk. ,,Ik sta pas sinds afgelopen dinsdag weer vaker op het veld dan dat ik op de behandeltafel van de fysiotherapeut lig. Ik rekende er niet op voor eind augustus, begin september mijn rentree te maken. Dit geeft eindelijk weer eens een prettig gevoel.”

Luirink, die in de voorbereiding op de afgelopen competitie geblesseerd raakte en daarna een heel seizoen miste, kwam na rust in het veld. AZ stond toen door treffers van Ari (2). El Hamdaoui (3), Schaars, Moreno en een eigen doelpunt al met 8-0 voor tegen de eersteklasser. Brett Holman zorgde bij zijn debuut voor AZ voor 9-0 waarna Pellè (2) en Marko Vejinovic de teller bij twaalf deden stoppen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie