In Kruisband, PSV

22 augustus 2018

 

Enorme tegenvaller voor Ryan Thomas. De nieuweling van PSV kan de komende maanden niet in actie komen dor een zware knieblessure. Thomas, die een aantal dagen geleden een mooie transfer maakte van PEC Zwolle naar PSV, heeft op de training zijn voorste kruisband gescheurd.

“Het leek een onschuldig iets, maar ik lig er heel lang uit”, reageert de 23-jarige speler op de officiële website van zijn nieuwe club.

“Tijdens de keuring die je moet ondergaan voor een transfer ben ik helemaal doorgelicht, alles zag er goed uit. Bij het blocken van een bal op de training, heb ik deze blessure opgelopen. In eerste instantie leek het niet ernstig, maar we hebben voor de zekerheid een scan laten maken. En die zag er niet goed uit.” De Nieuw-Zeelander kwam nog niet in actie en nu moet hij zijn debuut dus maanden uitstellen.

“Het is niet leuk, maar ook dit hoort bij het leven van een topsporter. We gaan in de komende dagen bekijken wat het beste plan is en dan ga ik aan de slag”, klinkt hij vastberaden.

Thomas speelde in 5 seizoenen 143 wedstrijden voor PEC Zwolle. PSV betaalde circa drie miljoen euro voor 23-jarige middenvelder.

Supporters PEC klappen voor pechvogel Thomas
Zaterdag staan PEC Zwolle en PSV tegenover elkaar in de eredivisie. Supporters van Zwolle melden op Twitter tijdens dat duel, waar Thomas op de tribune zal zitten, een steunactie te houden. Ze vragen alle aanwezigen in de 30e minuut te gaan staan en applaudisseren. Thomas droeg bij Zwolle rugnummer 30. Bij PSV heeft hij dat nummer ook gekregen.

Recente artikelen
0
FC Kruisband, kruisband gescheurd, voorste kruisband