Pires ondergaat alsnog knie-operatie

Pires ondergaat alsnog knie-operatie

19 april 2002

 

Robert Pires heeft er alsnog voor gekozen om zich te laten opereren aan zijn knie. De Franse middenvelder van Arsenal wilde in eerste instantie zonder chirurgische ingreep herstellen van de kruisbandblessure, die hij eind maart opliep.

Ondanks dat de revalidatie zeer goed verliep, er verschenen zelfs geruchten in de Franse pers dat Pires misschien zelfs wel op tijd fit zou raken voor het WK, liet hij zich overhalen door de Franse specialist Jean-Pierre Franceschi om toch onder het mes te gaan.

‘Het is ongelooflijk dat ik perfect in staat ben om te rennen. En wat betreft het buigen is de knie bijna net zo ver als een fitte. Maar de professor heeft me verteld dat er geen enkele garantie is dat de kruisband niet alsnog afscheurt in twee maanden tijd’, legde Pires uit L’Equipe.

Na de operatie duurt het waarschijnlijk nog zes maanden voordat de architect van Arsenal weer echt mee kan doen. ‘Franceschi zei dat ik vier maanden nodig heb om weer te kunnen trainen en vervolgens nog twee maanden voordat ik echt klaar ben voor wedstrijden.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
nederland
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
engeland
Zware knieblessure Jurriën Timber