Pires negen maanden uit de roulatie

Pires negen maanden uit de roulatie

25 maart 2002

 

Robert Pires moet het restant van het Premiership en de strijd om het WK in Japan en Zuid-Korea aan zich voorbij laten gaan. Uit scanonderzoek is gebleken dat de Franse international van Arsenal de voorste kruisband in zijn rechterknie heeft gescheurd. Pires moet nog deze week onder het mes en zal naar verwachting tot en met december uitgeschakeld zijn.

Pires liep de knieblessure afgelopen zaterdag op tijdens het FA Cup-duel met Newcastle United (3-0 zege). De middenvelder werd zondag al in Parijs onderzocht door specialist Philippe Boixel en wordt later deze week aan zijn kniegewricht geopereerd.

De blessure komt op een uiterst vervelend moment. Pires steekt de laatste weken in grootse vorm en was herhaaldelijk de smaakmaker bij The Gunners. Pires heeft in het Premiership al achttien assists op zijn naam staan en scoorde dit seizoen al dertien keer. De Fransman is dan ook samen met onder meer Manchester United-aanvaller Ruud van Nistelrooy genomineerd voor de titel Speler van het Jaar in het Premiership.

Pires is na Giovanni van Bronckhorst de tweede Arsenal-speler die langdurig vanaf de kant moet toekijken. Van Bronckhorst raakte eind februari eveneens aan zijn knie geblesseerd en onderging onlangs een operatie bij de Amerikaanse specialist Richard Steadman. De Oranje-international is net als Pires pas eind dit jaar weer inzetbaar.


Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband