Pechvogel Kuiper valt uit met knieblessure

Pechvogel Kuiper valt uit met knieblessure

11 januari 2014

 

Het noodlot blijft FC Twente-verdediger Nicky Kuiper achtervolgen. Kuiper is tijdens het duel van de tukkers met IJsselmeervogels (2-3 winst) met een brancard van het veld  gedragen.

Na achttien minuten moest de linksback met een knieblessure het veld verlaten. “Dat kun je rustig een domper noemen. Een smet op deze wedstrijd”, zegt Zoutman. “Het ging goed met Nicky. Hij speelde veel wedstrijden voor ons en dan gaat het in de eerste wedstrijd na de winterstop mis. Het is een erg vervelende situatie. We moeten natuurlijk nog het officiële onderzoek afwachten, maar de eerste voortekenen zijn niet goed.”

De 24-jarige verdediger van Twente zou volgens diverse media opnieuw een zware knieblessure hebben opgelopen. Dat is geen nieuwe ervaring voor Kuiper. Het gebeurde hem al drie keer eerder. In 2010 en 2011 raakte Kuiper in totaal drie keer zwaar geblesseerd aan zijn knieën. In maart 2012 maakte hij zijn rentree in het eerste elftal, maar haalde niet meer zijn niveau van voor al het blessureleed. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis een paar maanden in Griekenland bij Panathinaikos. Dit seizoen voetbalde Kuiper voor Jong FC Twente in de Jupiler League.

Mede door het veelvuldige blessureleed kwam de geboren Arnhemmer vanaf 2008 slechts tot 26 competitieduels voor Twente. In het huidige seizoen maakte Kuiper nog geen minuten in de hoofdmacht van Twente. Wel speelde hij dus twaalf duels voor de beloften in de Jupiler League.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie