Pechvogel Bodde moet opnieuw onder het mes

Pechvogel Bodde moet opnieuw onder het mes

1 maart 2010

 

Ferrie Bodde moet opnieuw geopereerd worden aan zijn knie. De middenvelder maakte afgelopen zaterdag zijn rentree in het eerste elftal van Swansea City, maar moest zich al na een halfuur met een nieuwe blessure laten vervangen.

Een MRI-scan heeft inmiddels uitgewezen dat er opnieuw schade is aan de knie van Bodde en hij geopereerd moet worden. De middenvelder, die in het verleden onder meer uitkwam voor ADO Den Haag, is naar verwachting tot het begin van volgend seizoen uitgeschakeld.

De 27-jarige Bodde reageert op de clubsite van Swansea zeer teleurgesteld op zijn nieuwe blessure. “Ik ben er kapot van. Niemand is hier schuldig aan, dit gebeurt gewoon. Ik heb de afgelopen maanden keihard gewerkt aan mijn terugkeer. Ik heb zeven uur per dag en dat zes dagen per week getraind en ik voelde me erg goed zaterdag.”

De manier waarop hij geblesseerd raakte kan Bodde zich nog goed voor de geest halen. “Ik weet nog dat ik naar een bal toesprong en ik bij het landen mijn linkerknie verdraaide. Ik wist direct dat het mis zat. De dokter heeft me na een scan laten weten dat ik geopereerd moet worden.”

Het zit Bodde de laatste jaren niet mee met zijn fysieke gesteldheid. Hij scheurde in november 2008 zijn kruisband, waarna hij tien maanden later bij zijn rentree opnieuw een knieblessure opliep.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie