PEC Zwolle talent Max de Boom komt dit seizoen niet meer in actie

PEC Zwolle talent Max de Boom komt dit seizoen niet meer in actie

17 december 2014

 

Max de Boom komt dit seizoen niet meer in actie. De 18-jarige aanvaller van PEC Zwolle heeft heeft maandag tijdens de training een ernstige blessure opgelopen. De Boom heeft zijn voorste kruisband gescheurd, waardoor hij zeker een half jaar uit de roulatie is.

De ernstige kwetsuur van De Boom is in een MRI-scan aan het licht gekomen. Er wacht de ongelukkige jongeling, die afgelopen weekend in het betaald voetbal debuteerde met een winnende assist, een lange revalidatieperiode. “Eerst moet zijn knie tot volledige rust komen, waarna hij wordt geopereerd”, dat meldt de Zwolse club vandaag op de website. De debutant heeft een streep moeten zetten door de rest van het seizoen.

De Boom was zaterdag op weg naar de training met de Zwolse beloftes toen hij zich onverwachts moest melden bij de hoofdmacht. Jody Lukoki was vader geworden en zijn afwezigheid bood een kans voor de achttienjarige aanvaller. Trainer Ron Jans deed in Tilburg ook een beroep op De Boom, die in tweede helft zijn debuut in de Eredivisie opluisterde met de assist voor de enige Zwolse treffer tegen Willem II. Tomás Necid maakte op aangeven van de debutant 0-1.

Maar twee dagen later sloeg het noodlot toe tijdens de training. ‘We hopen natuurlijk dat het meevalt, maar het zag er heel slecht uit’, liet Jans maandag al weten over de blessure van De Boom. ‘Zijn debuut was een sprookje en nu dit. Zo zie je maar dat geluk en ongeluk heel dicht bij elkaar liggen.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie