Özbiliz scheurde twee keer zijn kruisband af

Özbiliz scheurde twee keer zijn kruisband af

7 juli 2010

 

De groep Ajacieden in Oostenrijk bestaat uit spelers van de A-selectie en Jong Ajax. Een van de Jong Ajacieden die in positieve zin opvalt is Aras Özbiliz. Özbiliz is een buitenspeler die zowel links als rechts uit de voeten kan.

Verbeteren
“We besloten de training met een afwerkoefening waarbij we oog in oog met de keeper kwamen te staan. Ik scoorde een paar keer, maar wil een nóg hoger percentage kansen benutten. Het gaat wel lekker, maar het kan nog beter. Ik zoek nog naar het goede gevoel,” legt Özbiliz uit.

Özbiliz werd in juni 2009 verkozen tot Talent van de Toekomst. Niet alleen omdat hij talentvol is, ook vanwege zijn doorzettingsvermogen. Özbiliz scheurde twee keer zijn kruisband af. Voor het eerst in vier jaar tijd maakt hij nu een voorbereiding op het nieuwe seizoen mee.

“Ik kreeg die prijs nadat ik als A-junior voor de tweede keer aan mijn kruisband was geopereerd. De eerste keer is mijn hamstring gebruikt om mijn knie te herstellen, de tweede keer een kniepees. Het gaat nu goed, ik heb totaal geen last meer. Zelfs geen reactie na een inspanning.”

De 20-jarige Özbiliz vindt dat de tegenslagen hem sterker hebben gemaakt. “In mentaal opzicht vooral, maar ook zeker fysiek. Ik trainde iedere dag en dat negen maanden lang. Dat maakt je sterker. Vorig seizoen sloot ik aan het begin van de tweede seizoenshelft weer aan bij Jong Ajax, maar ik kon niet meteen alles vol meedoen. Dat heb ik weer moeten opbouwen.”

Hij kan als links- en rechtsbuiten spelen. Een voorkeur voor een van beide plekken heeft Özbiliz niet. Hoewel deze posities bij het eerste niet optimaal bezet zijn en hij best kansen voor zichzelf ziet, is zijn eerste doel een volledig seizoen blessurevrij blijven en een basisplaats veroveren bij Jong Ajax.

“In de oefenwedstrijd tegen de Zaterdag-1 ging het ook lekker, maar met één goede helft ben ik er niet. Het is wel goed voor mijn vertrouwen. Het is belangrijk om deze lijn door te trekken en mijn spel te verbeteren. Bryan Roy wordt dit seizoen bij Jong Ajax betrokken en ik kan veel van hem leren. Ik hoop dat mijn nieuwe trainer me daarbij kan helpen.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie