Özbiliz na vele blessures: "Ik koester elk moment dat ik kan spelen"

Özbiliz na vele blessures: "Ik koester elk moment dat ik kan spelen"

18 April 2012

 

Aras Özbiliz heeft de laatste jaren veelvuldig te kampen gehad met blessure. De 22-jarige Armeniër vindt dat hij nog een hoop heeft in te halen. ,”Ik ben een jongen van 22, maar als voetballer voel ik me eigenlijk een stuk jonger. Puur omdat ik door die blessures een paar jaar helemaal niet heb kunnen voetballen. Ik heb voor mijn gevoel nog heel wat in te halen ten opzichte van andere jongens van mijn leeftijd.”

In de B-junioren scheurde Özbiliz zijn voorste kruisband in zijn linkerknie af. “Behalve de echte fysieke pijn was het ook mentaal heel zwaar. Tot dat moment wist ik bij wijze van spreken niet eens wat een kruisband was. Je hoort natuurlijk wel vaker van voetballers met deze blessure, maar het gebeurt bijna nooit bij jeugdspelers. Het is altijd een klap, maar zeker op die leeftijd.”

“Door wat ik allemaal heb meegemaakt aan blessures, koester ik nu elk moment dat ik kan spelen. Dat is echt zo. Ik zal Ajax ook altijd dankbaar blijven dat ze me destijds een contract hebben gegeven, terwijl ik midden in mijn revalidatie zat en het nog helemaal niet zeker was dat ik er goed uit zou komen. Bij een kruisbandblessure is dat sowieso de vraag, maar helemaal als je nog zo jong bent en je lichaam nog in de groei zit. Voor hetzelfde geld was ik er nooit meer helemaal bovenop gekomen en had ik nu ergens bij de amateurs gespeeld.”

(Bron: ajax.nl)

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle