Opnieuw kruisbandblessure voor Oranje Leeuwin Tessel Middag

Opnieuw kruisbandblessure voor Oranje Leeuwin Tessel Middag

13 juni 2018

 

Oranje Leeuwin Tessel Middag heeft voor de tweede keer in ruim een jaar tijd de voorste kruisband in haar linkerknie gescheurd.

De 44-voudig international raakte zondag tijdens de training van de Oranjevrouwen opnieuw zwaar geblesseerd. Direct werd al gevreesd voor een zware knieblessure en de bond laat vandaag weten dat onderzoek heeft uitgewezen dat de kruisband van haar linkerknie gescheurd is. Een operatie is daardoor ook onontkoombaar.

De 25-jarige Middag scheurde in mei 2017 haar voorste kruisband af en miste hierdoor het gewonnen EK van 2017 in eigen land. Middag zat voor het eerst sinds deze blessure weer bij de selectie van bondscoach Sarina Wiegman voor de duels met Noord-Ierland en Slowakije. Nederland was zondag in de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Slowakije toen het dus opnieuw mis ging voor de middenveldster.

“Dit is verschrikkelijk nieuws, allereerst voor Tessel zelf. Ze heeft keihard gewerkt om op topniveau terug te keren en weer aan te sluiten bij de selectie van Oranje. We leven met haar mee en wensen haar veel sterkte.” Aldus bondscoach Sarina Wiegman.

In de zomer van 2016 werd Middag door Manchester City overgenomen van Ajax. In Engeland loopt haar contract deze zomer af.

Nederland won vrijdag het uitduel met Noord-Ierland met 5-0. En dankzij de 1-0 zege op Slowakije in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion is Nederland dicht bij plaatsing voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Een punt in het laatste kwalificatieduel met Noorwegen volstaat.

 
 
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband