Opnieuw kruisband blessure voor Norbert Alblas

Opnieuw kruisband blessure voor Norbert Alblas

22 januari 2019

 

Slecht nieuws voor NEC doelman Norbert Alblas. Vandaag werd bekend dat nader onderzoek heeft uitgewezen dat Alblas vorige week donderdag tijdens de training zijn voorste kruisband heeft gescheurd, meldt NEC

De doelman trainde sinds het begin van het jaar weer mee met de selectie van de Nijmegenaren, hij ging ook mee op trainingskamp naar Spanje, maar vorige week ging het mis tijdens een training in Nijmegen.

De 24-jarige Alblas moet hierdoor zijn rentree bij de Nijmeegse club uit de Keuken Kampioen Divisie uitstellen. Nadat hij op de weg terug was van een knieblessure die hij in september had opgelopen wacht hem nu een hersteltijd van negen tot twaalf maanden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’ll be back stronger than ever

Een bericht gedeeld door Norbert Alblas (@alblasnorbert) op

Voor Alblas is het zijn tweede kruisband blessure in zijn carrière. In 2014, destijds verdedigde hij het doel voor Jong Ajax, scheurde hij ook zijn kruisband tijdens een duel met RKC Waalwijk.

Afgelopen zomer nam NEC Alblas over van Ajax, waar hij jarenlang voor Jong Ajax keepte. Thuis tegen Go Ahead Eagles (1-1), in zijn vijfde competitieduel, moest hij echter vervroegd van het veld. Later bleek dat hij een knieblessure had opgelopen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband