Opnieuw gescheurde kruisband voor Go Ahead speler David

Opnieuw gescheurde kruisband voor Go Ahead speler David

17 november 2016

 

De vrees voor een nieuwe zware knie blessure Chris David is uitgekomen. De 23-jarige middenvelder van Go Ahead Eagles heeft opnieuw zijn voorste kruisband van de linkerknie afgescheurd.

In 2015 maakte David de overstap van Fulham naar Deventer. In zijn eerste seizoen in Deventer scheurde hij al na een paar maanden, eind oktober, zijn voorste kruisband waardoor zijn seizoen al vroeg was afgelopen bij Go Ahead.

Na een zware revalidatie van liefst twaalf maanden, trainde hij de laatste maanden weer mee met de selectie. David maakte vorige week woensdag na 374 dagen juist zijn rentree tegen Jong FC Twente.

Gisteren, dinsdag, speelde hij zijn tweede oefenduel met het beloftenelftal tegen SVZW in Wierden. In dat duel heeft hij opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, zo blijkt donderdagmiddag uit de scans. Na 10 minuten in die wedstrijd ging David door zijn knie. Hij hoorde het krakken en vreesde zelf direct voor het ergste.

‘Brute pech’, noemt Coen Geers, hoofd van de medische staf van Go Ahead Eagles, de nieuwe mokerslag op de clubsite. ‘Chris heeft een volledige revalidatie gehad, die in totaal twaalf maanden duurde. Hij heeft op het einde alle kracht- en stabiliteitstesten doorstaan en is zeer voorzichtig gebracht’, verzekert Geers.

‘Het is wel zo dat een speler die een kruisband heeft afgescheurd, tien tot twintig procent extra kans loopt op een nieuwe kruisbandblessure. Dat dit nu gebeurd is, is verschrikkelijk’, vindt Geers.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband