Opnieuw gescheurde kruisband Fosu-Mensah

Opnieuw gescheurde kruisband Fosu-Mensah

1 maart 2021

 

Bayer Leverkusen en trainer Peter Bosz hielden er zondag na de wedstrijd al rekening mee en helaas is deze vrees werkelijkheid geworden voor Timothy Fosu-Mensah. De verdediger van Bayer Leverkusen heeft zijn kruisband gescheurd in zijn rechter knie en staat maandenlang buitenspel.

Fosu-Mensah raakte zondag geblesseerd tegen SC Freiburg toen hij met zijn rechterbeen bleef hangen in het gras, waarna zijn knie het te verduren kreeg. Hinkend ging de 23-jarige verdediger naar de kant, om niet meer terug te keren op het veld.

Bosz zei na afloop al dat hij vreesde voor een gescheurde kruisband voor de Nederlandse verdediger. Na het onderzoek van maandag kan Leverkusen deze trieste diagnose bevestigen. Fosu-Mensah is na Julian Baumgartlinger en Paulinho de derde speler van Leverkusen die door een kruisbandblessure aan de kant staat.

In januari verruilde Fosu-Mensah Manchester United en de Premier League in voor de Bundesliga. De afgelopen 5 wedstrijden stond hij in de basis bij Bayer Leverkusen.
Voor de 3-voudig International is dit de tweede keer in zijn loopbaan dat hij een zijn voorste kruisband scheurt. In april 2019, tijdens zijn uitleen periode als speler van Fulham, scheurde de voormalig Ajacied ook zijn voorste kruisband af in dezelfde knie. Fosu-Mensah stond toen meer dan een jaar buitenspel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie