Operatie succesvol: Afellay lijkt EK gewoon te halen

Operatie succesvol: Afellay lijkt EK gewoon te halen

4 oktober 2011 

 

Ibrahim Afellay kan enigszins opgelucht ademhalen. De middenvelder van Barcelona scheurde vorige week op de training zijn voorste kruisband af, waarna werd gezegd dat hij zes tot negen maanden de tijd nodig zou hebben om te herstellen. Maandag werd Afellay geopereerd en arts Ramón Cugat, die de Nederlander hielp, denkt dat de aanvaller in zes maanden weer fit kan zijn.

Afellay werd geopereerd in het Hospital Quirón en de ingreep duurde in totaal vijftig minuten. Naast Cugat, een specialist als het gaat om knieblessures, was ook Barcelona’s clubarts Ricardo Pruna in de operatiekamer te vinden. Cugat laat weten dat de ingreep succesvol is geweest en dat Afellay vermoedelijk over zes maanden weer kan spelen.”Normaal staat voor een gescheurde kruisband iets meer, maar bij sporters is het herstel vaak iets sneller,” aldus de chirurg die de operatie uitvoerde.

Dit zou betekenen dat de middenvelder in april weer op het veld kan staan; het EK in Oekraïne en Polen, waarvoor Oranje zich reeds gekwalificeerd heeft, begint op 8 juni.

Barcelona heeft de diagnose van Cugat inmiddels officieel gemaakt op haar officiële website. Het is vooralsnog ook onbekend wanneer Afellay aan zijn revalidatie kan beginnen: nu moet hij eerst rust houden. Afellay blijft nog een paar dagen in de kliniek en mag over zes dagen weer een beetje gaan bewegen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
nederland
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
engeland
Zware knieblessure Jurriën Timber