Operatie Strootman succesvol verlopen

Operatie Strootman succesvol verlopen

18 maart 2014

 

De knieoperatie van Kevin Strootman is succesvol verlopen. Dat meldt AS Roma op hun website. De ingreep, die dinsdagochtend in het AMC Ziekenhuis in Amsterdam werd uitgevoerd, nam zo’n twee uur in beslag.

De ingreep, waarbij de voorste kruisband in zijn linkerknie werd gereconstrueerd, werd door de specialisten Van Dijk en Kerkhoffs uitgevoerd. Hun collega’s Van der Hart en Heijboer, de laatste is arts van het Nederlands elftal, waren eveneens bij de operatie aanwezig. Ook het hoofd van de medische staf van AS Roma, Dr. Colautti, was gedurende de ingreep aanwezig.

Strootman zakte 9 maart in het uitduel met Napoli door zijn linkerknie. De international bleek niet alleen zijn voorste kruisband te hebben gescheurd. Ook beschadigde hij zijn meniscus en scheurde hij de binnenband in zijn knie.

Strootman zal over een aantal dagen in Amsterdam aan zijn revalidatie beginnen. Die gaat naar verwachting 6 tot 9 maanden duren. Hierdoor mist hij het WK in Brazilië.

 

#ForzaKevin
Maandag kreeg Strootman in de wedstrijd tegen Udinese een hart onder de riem gestoken van zijn ploeggenoten. Roma warmde op in oranje shirts en Francesco Totti juichte na zijn doelpunt met een shirt van Strootman.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie