Norbert Alblas: "Helaas een tegenvaller…"

Norbert Alblas: "Helaas een tegenvaller…"

27 oktober 2015

 

Een tegenvaller in de het revalidatie traject voor Norbert Alblas. Het herstel van de keeper van Jong Ajax zal langer duren dan aanvankelijk werd aangenomen. In zijn knie is verkalking van littekenweefsel geconstateerd, waar hij opnieuw aan geopereerd moet worden.

Alblas schrijft op social media het volgende: “Helaas een tegenvaller.. Operatie nodig om de laatste stap in mijn revalidatie te zetten. Alsnog volle bak richten op de start van de tweede seizoenshelft!”

Alblas scheurde in december 2014 de voorste kruisband van zijn rechterknie af tijdens de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. In januari werd hij hieraan geopereerd.

Onlangs kreeg hij opnieuw klachten aan zijn knie, waarna de verkalking aan het littekenweefsel werd vastgesteld. Op korte termijn wordt dit operatief verwijderd, waarna hij verder gaat werken aan het herstel. De verwachting is dat dat enkele weken langer gaat duren dan gepland.

Op de site van Ajax zegt Alblas over de tegenslag: “Ik baal natuurlijk verschrikkelijk, het is een flinke domper dat dit nu is geconstateerd. Tot dusver liep alles zoals gepland en dan is het zuur als het einde in zicht is dat je dit nieuws te horen krijgt. Het betekent voor mij dat ik nog even moet wachten voordat ik weer kan aansluiten bij de groep. Ik richt mij nu volledig op de tweede seizoenshelft.”

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie