Niet alleen kapotte meniscus, maar ook kruisbandletsel voor Wuytens

Niet alleen kapotte meniscus, maar ook kruisbandletsel voor Wuytens

6 mei 2011

 
Bij PSV maakt men zich grote zorgen om Stijn Wuytens. De 21-jarige Belg onderging inmiddels een MRI-scan. Daaruit bleek niet alleen letsel aan de buitenmeniscus, maar ook aan de kruisband.

De middenvelder ondergaat nu een kijkoperatie om de te achterhalen of de vrees bewaarheid wordt. Voor de reconstructie van een kapotte voorste kruisband staat een revalidatieperiode van zeven tot negen maanden.
Wuytens raakte afgelopen weekend geblesseerd in het duel met Vitesse (2-1 winst). Zijn achtste wedstrijd van dit seizoen. Een zware blessure komt uiterst ongelegen voor het talent. Zijn contract bijPSV loopt in 2012 af. Hij was net met de Eindhovense club in gesprek om die verbintenis open te breken.
UPDATE: De nachtmerrie voor Wuytens is werkelijkheid geworden. De Belg heeft niet alleen een beschadigde meniscus, maar ook schade aan de voorste kruisband. Dat bleek uit een second opinion in Antwerpen. “Het is honderd procent zeker dat het mis is”, zegt Wuytens tegen het AD. “De conclusie was unaniem. Een slechter moment voor zo’n blessure valt niet te verzinnen. Er was volop belangstelling voor me. Ik kon kiezen: bij PSV blijven of vertrekken.” Hij gaat op korte termijn onder het mes.
Update 9 mei: PSV ziet middenvelder ‘in loop van volgend seizoen’ terug
PSV kan bij het begin van het nieuwe seizoen nog geen beroep doen op Stijn Wuytens. De 21-jarige Belg onderging maandag in Antwerpen een operatie aan zijn voorste kruisbanden. Hij liep eerder deze maand in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-1) de knieblessure op. De komende maanden werkt de middenvelder aan zijn revalidatie. Volgens PSV is de Belg ‘pas in de loop van volgend seizoen’ weer beschikbaar voor de hoofdmacht.
Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband