NEC'er Kane scheurt voorste kruisband

NEC'er Kane scheurt voorste kruisband

22 april 2016

 

NEC’er Todd Kane heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Het succesvolle seizoen van de rechtsback, gehuurd van Chelsea FC, is hierdoor beëindigd.

Het ging mis voor Kane in de extra speeltijd van het uitduel met PEC Zwolle afgelopen woensdag (2-0 verlies). Hij verliet het veld per brancard en de medische staf van de Nijmeegse club vreesde al het ergste. Die bevestiging kreeg NEC in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Kane werd dit seizoen gehuurd van Chelsea en maakte veel indruk in Nijmegen. De 22-jarige rechtsback speelde 29 wedstrijden in de Eredivisie en was daarin één keer trefzeker. Ook gaf hij twee assists. De Engelsman staat tot 2018 onder contract bij de club uit de Premier League. Hij verblijft in Londen voor verdere behandeling.

20 april 2016

 

Todd Kane moest woensdag met een brancard van het veld in de slotfase tegen PEC. De verdediger van NEC is zo goed als zeker uitgeschakeld voor de rest van het seizoen met een knieblessure.

Het duel was al lang en breed beslist toen de van Chelsea gehuurde verdediger ongelukkig in duel kwam met Menig. Van opzet was bij de Zwolle-spits geen sprake. Kane bleef lang liggen op het Zwolse kunstgras en moest met een brancard van het veld.

“Het ziet er niet best uit. Het is zijn knie”, vertelde trainer Faber na afloop. “Inderdaad, een echte karakterjongen die we nog goed hadden kunnen gebruiken in de slotfase van dit seizoen.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie