Napoli speler Ghoulam scheurt voorste kruisband tegen City

Napoli speler Ghoulam scheurt voorste kruisband tegen City

1 november 2017

 

Slecht nieuws voor Napoli en Faouzi Ghoulam. De 26-jarige Ghoulam heeft woensdagavond zijn voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd, meldt zijn club SSC Napoli.

Linksachter Ghoulam liep zijn knieblessure op in het Champions League duel tussen Napoli en Manchester City (2-4). Na een half uur spelen moest de Algerijn de wedstrijd verlaten, nadat hij met zijn knie in het gras bleef staan na een sliding. Direct werd al gesproken over een mogelijke gescheurde kruisband. Vandaag wees onderzoek, in Stuart Villa in Rome, inderdaad uit dat de kruisband van Ghoulam volledig is afgescheurd. Ghoulam wordt vrijdag geopereerd en staat dan (volgens Italiaanse media)  4 tot 5 maanden aan de kant.

Ghoulam is dit seizoen vaste waarde bij Napoli. In de competitie maakte hij 2 doelpunten en gaf hij 5 assists voor de koploper van de Serie A.

Coach Sarri schaarde de Afrikaan al bij de beste linksbacks ter wereld en ziet de afwezigheid van de verdediger als een groot verlies. ‘Het is niet makkelijk om Ghoulam te vervangen. Hij is één van de beste backs in Europa, maar we hebben gelukkig onze opties’, zei de trainer woensdagavond in gesprek met Italiaanse media.

Eind september scheurde Arek Milik voor de tweede keer zijn voorste kruisband af voor Napoli.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie