Na veertien minuten weer operatie Valerón

Na veertien minuten weer operatie Valerón

20 maart 2007

 

Het blijft voor Juan Valerón dit seizoen bij drie extreem korte invalbeurten. De knie van de 31-jarige spelverdeler van Deportivo La Coruña blijkt zelfs veertien minuten op niveau niet aan te kunnen. Een nieuwe operatie moet ervoor zorgen dat hij ooit nog aan voetballen toekomt.

‘Na bijna veertien maanden van medische behandelingen, fysiotherapie en oefeningen, die tot twee keer toe leidden tot het groene licht, blijkt zijn knie belastingen op hoogste niveau niet te verdragen’, legde Depors clubarts César Cobián de noodzaak van een nieuwe operatie uit. ‘We willen dat zijn knie op die manier stabiel genoeg is om terug te keren.’

De ellende begon voor Valerón op 22 januari 2006, toen hij de voorste kruisband van zijn linkerknie scheurde, waarna er operatief een nieuwe knieband werd aangebracht. In juli 2006 volgde weer een tegenslag.

In de oefenwedstrijd tegen Benfica beschadigde de 46-voudig international (vijf goals) de buitenmeniscus én de nieuw aangebrachte kruisband. Deze keer kwam er een rentree na zes maanden. In januari viel Valerón drie, negen en twee minuten in bij duels van de hoofdmacht.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie