Menno Koch: "Verschrikkelijk. Ik ben er kapot van."

Menno Koch: "Verschrikkelijk. Ik ben er kapot van."

11 maart 2015

 

NAC Breda moet het de rest van het seizoen doen zonder Menno Koch (20). De van PSV gehuurde verdediger heeft in het duel met Feyenoord de kruisband van zijn rechterknie afgescheurd en ook zijn meniscus is beschadigd, dat blijkt uit de mri-scan die dinsdag is gemaakt.
Zondag verliet Koch na 25 minuten geblesseerd het veld in De Kuip na een door hemzelf gemaakte overtreding op Elvis Manu. Koch werd daarvoor bestraft met een gele kaart en moest met een knieblessure noodgedwongen de strijd staken.
Volgens de medische staf van PSV is de voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd. Koch dient een operatie te ondergaan en zal zes tot negen maanden zijn uitgeschakeld.
“Verschrikkelijk. Ik ben er kapot van. Dit is echt heel klote”, zegt Koch in het Brabants Nieuwsblad. De rest van het jaar zal voor hem in het teken van revalideren staan.
Trainer Robert Maaskant was aangeslagen door het nieuws: “Dit is een aderlating voor NAC. Het is voetbal en je weet dat dit kan gebeuren, maar voor Menno is het rotnieuws. Wij wensen hem een zeer voorspoedig herstel toe.” De verdediger speelt sinds januari voor de Bredanaars en kwam tot nu toe tot zeven optredens voor NAC in de eredivisie. 

Koch: ‘Ik wil fitter en sterker terugkomen dan ooit’
Het nieuws dat Menno Koch de komende maanden niet kan voetballen vanwege een zware kruisbandblessure is hard aangekomen. Bij hem zelf, uiteraard. Maar ook bij NAC Breda, de club die hem tot het einde van dit seizoen huurt van PSV.

Coach Robert Maaskant betitelt zijn afwezigheid als enorme dreun. ‘Simpelweg omdat Menno in de korte periode dat hij in Breda speelt heel veel indruk heeft gemaakt op ons. Hij was een absolute meerwaarde.’

‘De verwachting is dat ik binnen niet al te lange termijn onder het mes kan. En vanaf dan zal alles in het teken staan van mijn herstel’, aldus de verdediger tegen Voetbal International. ‘De blessure is dermate ernstig dat mijn kruisband vervangen zal moeten worden.’

Heavy
Hij is down. En dat is niet zo gek, gezien de verwachte herstelperiode van tenminste zeven maanden. Tot afgelopen dinsdag had Koch nog de hoop dat zijn blessure mee zou vallen. ‘Ik had niet eens gek veel pijn nadat het gebeurde. En ook qua vocht in de knie viel het mee. Dat maakt dat de mededeling van de artsen alleen maar nóg harder aankwam. Dit is heel heavy’, reageert de onfortuinlijke Koch.

De verdediger zal vermoedelijk bij zijn eigenlijke werkgever PSV, waar hij nog een contract heeft tot medio 2016, gaan revalideren van de blessure. Maar Maaskant liet vandaag weten dat hij Koch wat hem betreft straks weer terugziet in Breda. ‘We zijn zo tevreden over de wijze waarop Menno zich gemanifesteerd heeft bij ons, dat ik hoop dat we straks weer een beroep op hem kunnen doen bij NAC’, aldus de coach.

Koch zelf staat niet onwelwillend tegenover een vervolgperiode bij NAC. ‘Ik voel me erg gewaardeerd door de trainer en mijn ploeggenoten. Ik voel me er erg rot bij dat ik de club nu niet meer kan helpen in de strijd om lijfsbehoud. Voor mij geldt nu: herstellen. Ik wil fitter en sterker terugkomen dan ooit.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband