Memphis scoort 4x bij rentree

Memphis scoort 4x bij rentree

1 juli 2020

 

Memphis Depay heeft woensdag een zeer succesvolle officieuze rentree gemaakt bij Olympique Lyon na zijn kruisband blessure.

In een oefenduel met de amateurclub Us Port Valais (12-0) ter voorbereiding op de komende Champions League ontmoetingen voor Lyon benutte de Oranje international al na drie minuten een strafschop. In het duel achter gesloten deuren in Stade Camille Fournier in Évian-les-Bains was de 26-jarige aanvaller verder verantwoordelijk voor de 1-0 (strafschop), de 4-0, de 8-0 en de 11-0 en leverde bovendien de assist bij de 2-0, de 3-0, de 9-0 en de 12-0 in de 90ste minuut. Hij maakte de negentig minuten vol.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Guess who’s back? ?⁣ ⁣ 4️⃣ goals ➕ 4️⃣ assists voor @memphisdepay bij zijn officieuze rentree ?

Een bericht gedeeld door 433NL (@433nl) op

Op 15 december 2019 liep Memphis een kruisbandblessure op, waardoor er werd gevreesd voor zijn EK-deelname. Door de coronacrisis werd het Europese toernooi uitgesteld. Memphis was in de tweede week van juni weer van de partij toen Lyon weer begon met trainen.

Hoewel de Franse competitie is beëindigd, hervatte Lyon onlangs de training. De club uit Lyon werkt toe naar de Champions League-ontknoping (in augustus volgt de return tegen Juventus in de achtste finale, nadat het heenduel uitmondde in een 1-0 zege) en de finale van het Coupe de la Ligue-toernooi tegen Paris Saint-Germain. Via de Ligue 1 slaagde Lyon er niet in een Europees ticket af te dwingen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie