Mainz-smaakmaker Szalai lang uitgeschakeld door ernstige knieblessure

Mainz-smaakmaker Szalai lang uitgeschakeld door ernstige knieblessure

2 februari 2011

 

Slecht nieuws voor FSV Mainz 05: Ádám Szalai, één van de smaakmakers van de verrassende hoogvlieger, staat voor de rest van het seizoen buitenspel. Dat meldt het digitale thuis van de club woensdag. Onderzoek heeft uitgewezen dat 23-jarige spits niet alleen de buitenband van zijn rechterknie beschadigd heeft, maar ook zijn kruisband. Een operatie is noodzakelijk.

“Dit is extreem jammer en erg vervelend nieuws”, zegt Christian Heidel, manager van de club. “We zijn ontzet door de ernst van de blessure. We hopen dat hij zo snel mogelijk weer op zijn benen staat.” De Hongaar liep de blessure op tijdens het duel met 1. FC Kaiserslautern (0-1 winst), waardoor hij zich al na twaalf minuten moest laten vervangen.

De nieuwe kwetsuur kwam aan het licht tijdens een eerste operatieve ingreep in München. De tweede operatie wordt op zijn vroegst op maandag uitgevoerd. Szalai tekende dit seizoen voor veertien basisplaatsen, waarin hij vier treffers wist te produceren. De jongeling maakt deel uit van de nationale ploeg van Hongarije, waarvoor hij zes interlands speelde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband