Maarten Martens heeft voorste kruisband afgescheurd

Maarten Martens heeft voorste kruisband afgescheurd

 28 oktober 2012

 

Maarten Martens heeft maanden nodig om te herstellen van een blessure aan zijn rechterknie. Dat blijkt uit de kijkoperatie die de Belg van AZ vrijdag onderging. In de Orthopedium Kliniek te Delft kwam aan het licht dat de 28-jarige middenvelder zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Bovendien heeft hij een scheurtje in zijn meniscus opgelopen, zo meldt AZ op het digitale thuis.

De aanvoerder liep het letsel op in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-3) op 30 september. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de tweevoudig landskampioen. Martens is bezig aan zijn zevende seizoen in Alkmaar.

Eerder dacht trainer Gertjan Verbeek nog hetvolgende: ‘We hebben het idee dat er bij Maarten iets niet goed zit’. ‘Het euvel blijft terugkomen. We vermoeden dat hij kampt met een scheurtje of haarscheurtje in zijn buitenmeniscus’, aldus Verbeek voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NEC (20 oktober).

Wat extra triest is voor Maarten Martens is dat hij 5 jaar geleden zijn voorste kruisband scheurde van zijn linker knie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie