Luirink blijkt kruisband toch gescheurd te hebben

Luirink blijkt kruisband toch gescheurd te hebben

1 september 2004

 

Een kijkoperatie heeft vandaag uitgewezen dat Gijs Luirink toch de voorste kruisband in zijn rechterbeen gescheurd heeft. Bij een eerdere MRI-scan was dit letsel nog niet waargenomen.

Centrale verdediger Gijs Luirink zal de komende maanden daarom niet in actie kunnen komen. De speler van FC Groningen kwam in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk verkeerd neer en moest direct gewisseld worden.

Een eerste MRI-scan wees geen ernstig letsel uit, maar geeft nooit volledig uitsluitsel. Nu ruim twee weken later nog geen sprake van herstel aan de knie te zien was, besloot men om een kijkoperatie uit te voeren.

Daarbij bleek dat er dus toch sprake is van ernstig letsel. De komende weken zal de knie nu eerst nog verder met rust gelaten worden om de hoeveelheid vocht en dergelijke te laten afnemen. Pas als dit proces achter de rug is zal bekeken worden welke actie er verder zal worden ondernomen.

Een voorbeeld van een speler waarbij de kruisband te snel geopereerd werd, is Youri Mulder. Bij bijvoorbeeld Ruud van Nistelrooy en Marc Overmars is langer gewacht met een operatie, waardoor het risico van complicaties in de toekomst danig afneemt.

bron: Internetredactie FC Groningen

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie