Liverpool-verdediger Clyne scheurt kruisband

Liverpool-verdediger Clyne scheurt kruisband

24 juli 2019

 

Voor Liverpool verdediger Nathaniel Clyne zit het seizoen er waarschijnlijk al op. De rechtsback scheurde afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund (3-2 verlies) zijn voorste kruisband af en staat voor een lange revalidatieperiode.

“Wat kan ik anders zeggen dan hoe ontmoedigd we allemaal zijn voor Clyne”, aldus trainer Jürgen Klopp op de website van Liverpool.  “Het lichtpuntje is dat het volgens de medische staf geen gecompliceerde kruisbandblessure is. Dat betekent dat het pad om terug te komen van deze kwetsuur vrij zou moeten zijn van valkuilen en complicaties. Het is duidelijk dat een dergelijke blessure voor geen enkele speler op een gelukkig moment komt, maar hij trainde en speelde zo goed. Hij was in uitstekende vorm. Hij is zo’n degelijke professional en is van nature erg fit en sterk, dus dat is in zijn voordeel. Op dit moment is er niet veel meer te zeggen dan dat we Clyney allemaal op welke manier dan ook zullen ondersteunen”, aldus Klopp. De oefenmeester verwacht dat de Engelse verdediger sterk zal terugkomen.

De 28-jarige Clyne viel na zestig minuten geblesseerd uit tegen Borussia Dortmund in het Notre Dame Stadium in South Bend, Indiana. Er werd direct gevreesd voor een ernstige blessure.

Nathaniel Clyne staat sinds 2015 onder contract bij Liverpool. Deze zomer sloot de 14-voudig international van Engeland weer aan bij de selectie van de winnaar van de Champions League. Trent Alexander-Arnold is doorgaans de vaste rechtsback in het elftal van Klopp. Clyne werd het afgelopen halfjaar uitgeleend aan Bournemouth en heeft nog een contract van één jaar bij Liverpool.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie