Liverpool bevestigt kruisband blessure voor toptalent Gomez

Liverpool bevestigt kruisband blessure voor toptalent Gomez

15 oktober 2015

 

Jürgen Klopp heeft zijn eerste serieuze tegenslag als manager van Liverpool te pakken. Joe Gomez, het toptalent van Liverpool die dit seizoen de eerste vijf competitiewedstrijden als basisspeler afwerkte, heeft dinsdag een zeer zware knieblessure opgelopen bij Engeland Onder-21. Gomez moet zo’n negen maanden herstellen van een gescheurde kruisband aan de rechterknie, en is de rest van het seizoen dus niet meer inzetbaar.

Direct na afloop van de wedstrijd van Jong Engeland tegen Jong Kazachstan zei bondscoach Gareth Southgate nog dat de blessure van de 18-jarige Gomez mee leek te vallen. Woensdag heeft hij een scan ondergaan en hoewel de resultaten pas donderdag bekend gemaakt worden door Liverpool, wist the Guardian gisteren al dat hij de rest van het seizoen moet missen.

Vandaag bevestigt Liverpool inderdaad de  kruisband blessure Gomez
Linksback Joe Gomez is inderdaad lang utigeschakeld met een voorste kruisband blessure. De nieuwe manager Jürgen Klopp laat via de officiële kanalen van Liverpool weten dat Gomez een stevige knieblessure heeft opgelopen bij een wedstrijd van Jong Engeland. “Nu is het zaak om verder onderzoek te doen, dan zullen we zien wanneer hij onder het mes gaat. Hij is nog jong, maar dit is natuurlijk niet de beste fase in zijn carrière”, aldus Klopp.

Gomez werd in juni overgenomen van Charlton Athletic. De achttienjarige verdediger begon het seizoen dus als basisspeler en hij kwam in actie tegen onder meer Arsenal en Manchester United. Na de eerste vijf duels raakte hij zijn plek kwijt, maar speelde hij nog wel in de Europa League.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband