Leonardo mogelijk jaar aan de kant

Leonardo mogelijk jaar aan de kant

10 november 2003

 

Wat de start van een nieuw begin had moeten zijn, is voorLeonardo geëindigd in een drama. De Braziliaan hield aan het duel met FC Volendam een ernstige knieblessure over.

Op De Dijk scheurde Leonardo, die nog voor rust per brancard het veld moest verlaten, zijn kruisbanden én binnenband van zijn linkerknie af. Volgens clubarts Van Linschoten staat de Braziliaan mogelijk negen maanden tot een jaar aan de kant.

‘Eerst moet Leonardo herstellen van de ingescheurde binnenband. Over een maand gaan we dan kijken of een operatie noodzakelijk is. Op dit moment houden we daar wel al rekening mee. In dit geval zou Leo negen tot twaalf maanden afwezig zijn’, aldus Van Linschoten op de website van Feyenoord.

Voor Leonardo is de blessure een nieuwe tegenvaller. De Braziliaan was na een lange revalidatie eindelijk terug op zijn niveau. Trainer Bert van Marwijk beloonde dat met een basisplaats tegen FC Volendam. Het was terugkeer in de basis na anderhalf jaar, op 5 mei 2002 kwam de linksbuiten tegen Willem II voor het laatst aan de aftrap.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie