Kruisbandletsel voor Anderlecht speler Yari Verschaeren

Kruisbandletsel voor Anderlecht speler Yari Verschaeren

20 Maart 2023

Slecht nieuws voor Yari Verschaeren en RSC Anderlecht. De jeugdinternational van België heeft gisteren in de uitwedstrijd bij OH Leuven een zware knieblessure opgelopen.

Voor de nummer 10 van Anderlecht ging het zondag na 9 minuten al mis toen hij zijn linkerknie verdraaide. Tijdens de competitie wedstrijd OH Leuven – Anderlecht wilde Verschaeren een tackle van Kiyine ontwijken en bij het neerkomen verdraaide hij zijn linkerknie. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de voorste kruisband in zijn linkerknie is gescheurd en dat de middenvelder minstens negen maanden out is.

Yari Verschaeren is dit seizoen één van de sleutelspelers voor RSC Anderlecht. Aankomende zomer staat het EK voor beloften op het programma maar deze moet Verschaeren aan zich voorbij laten gaan. De prognose is dat Yari Verschaeren dit jaar niet meer in actie zal komen.

“Yari was een van onze beste spelers dit seizoen en heeft een cruciaal aandeel in de positieve evolutie die dit team de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. Zijn blessure is uiteraard een groot verlies voor het team, maar belangrijker is dat we meeleven met Yari die de komende maanden niet bij ons zal zijn. Hij is zo’n belangrijk deel van de Anderlecht-familie. Eén ding is zeker: we zullen er alles aan doen om Yari in 2024 weer op zijn beste niveau te krijgen,” aldus coach Brian Riemer op de clubwebsite.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle