Kruisbandblessure voor PSV-aanvaller Luciano Narsingh

Kruisbandblessure voor PSV-aanvaller Luciano Narsingh

1 januari 2013

 

Slecht nieuws voor PSV, Dick Advocaat en diens collega Louis van Gaal. De PSV-hoofdtrainer en de bondscoach van het Nederlands elftal kunnen naar het zich laat aanzien pas na de zomer weer een beroep kunnen doen op basisspeler Luciano Narsingh. Voetbal International meldt vandaag dat de vleugelspeler een zware knieblessure heeft opgelopen in het laatst competitieduel van 2012, op 23 december, tegen NAC Breda (6-1).

Narsingh blesseerde zich in de eerste helft bij een actie bij de zijlijn, maar speelde desondanks nog door tot de 77ste minuut, toen Jürgen Locadia hem verving. De 22-jarige Narsingh vertrok na die laatste competitiewedstrijd voor de winterstop naar het buitenland voor een korte vakantietrip. Bij terugkeer liet hij zijn knie onderzoeken.

Doktoren constateerden bij dat betreffende onderzoek dat Narsingh zijn voorste kruisband én meniscus heeft afgescheurd. De Oranje-international kan vanwege een maandenlange revalidatie een streep zetten door het seizoen. Een woordvoerder van PSV kon het nieuws dinsdag (vandaag) overigens nog niet bevestigen.

De medische staf beslist later deze week hoe de blessure zal worden behandeld, waarna duidelijk wordt hoe lang Narsingh exact aan de kant staat. Voor een kruisbandblessure staat doorgaans minimaal een half jaar hersteltijd. De Amsterdammer  werd vorig seizoen bij sc Heerenveen de ‘koning van de assist’ en stapte in de zomer voor ruim vier miljoen euro over naar PSV. Na een moeizame beginperiode speelde de international zich in de basis bij trainer Dick Advocaat en scoorde in de eerste seizoenshelft 6 competitiedoelpunten voor de koploper van de eredivisie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie