Kruisbandblessure voor FC Twente speler Haris Vuckic

Kruisbandblessure voor FC Twente speler Haris Vuckic

30 maart 2018

 

Slecht nieuws voor Haris Vuckic en FC Twente. De 25-jarige Vuckic heeft enkele weken geleden schade opgelopen aan de voorste kruisband in zijn knie. Afgelopen dinsdag is tijdens de training gebleken dat de schade groter is geworden en herstel zonder operatie niet mogelijk is. Deze blessure houdt hem zes tot negen maanden aan de kant, meldt FC Twente op hun website. In 2012, toen spelend voor Newcastle United scheurde Vuckic zijn voorste kruisband van zijn linkerknie.


 

De enkelvoudig international van Slovenië moet volgende week vrijdag daarom worden geopereerd en staat minstens een half jaar aan de kant. “Natuurlijk is dit erg frustrerend, helemaal gezien de situatie waarin we zitten”, reageert Vuckic. “Afgelopen dinsdag voelde als een soort van nieuw begin, maar korte tijd later hield het voor mij ineens op. Ik heb het geaccepteerd en ga – na mijn operatie – er alles aan doen om me terug te knokken. Ik blijf in Nederland om te revalideren. De komende tijd wil ik dichtbij de ploeg zijn om hen te steunen”.

Begin dit seizoen kwam de middenvelder vanuit Newcastle naar Enschede. Bij Newcastle United had Vuckic helaas ook nauwelijks gespeeld vanwege een waslijst aan blessures van verschillende aard.
Van de 33 competitie- en bekerwedstrijden die FC Twente tot nu toe speelde, was Vuckic er al 18 niet inzetbaar vanwege blessures.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
Zware knieblessure Jurriën Timber
Zware knieblessure Jurriën Timber