Kruisbandblessure Sharon Kok

Kruisbandblessure Sharon Kok

26 februari 2016

 

Rentree Sharon Kok na 13 maanden

Sharon Kok heeft vrijdag na dertien maanden blessureleed haar rentree gemaakt voor Telstar Vrouwen. De verdedigster begon in de basis van de wedstrijd van haar ploeg tegen Ajax Vrouwen.

De verdedigster scheurde op 23 januari 2015 haar kruisband af. Ze was toen net hersteld van diezelfde blessure. Op 10 maart werd ze geopereerd, op 24 december ging ze opnieuw onder het mes. Kok trainde afgelopen weken mee met de groep en dat ging goed.

 

5 februari 2015

 

Operatie noodzakelijk voor Kok;  seizoen vroegtijdig ten einde

Voor Sharon Kok is het seizoen ten einde. De speelster van Telstar Vrouwen liep in de uitwedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven een zware knieblessure op en moet binnenkort worden geopereerd, meldt de nummer vijf van de BeNe League.

Nader onderzoek wijst uit dat Kok schade heeft opgelopen aan een kruisband in de rechterknie, vorig seizoen ook al een spelbreker. Naar verwachting is de Noord-Hollandse verdedigster (27) minstens een half jaar uitgeschakeld.

Kok had net een maandenlange revalidatie achter de rug nadat ze haar voorste kruisband in haar rechterknie had afgescheurd. Tegen PSV stond ze pas enkele minuten in het veld, voordat ze geblesseerd naar de kant moest. Onderzoek deze week heeft uitgewezen dat ze weer aan hetzelfde gewricht geblesseerd is geraakt.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop, in eigen huis tegen PEC Zwolle, maakte Kok na negen maanden revalidatie haar rentree in het eerste elftal. Kort voordat zij afgelopen seizoen geblesseerd raakte, werd de Alkmaarse door bondscoach Roger Reijners bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald voor de WK-kwalificatiewedstrijd met België.

 

februari 2014

 

Zware kruisbandblessure Sharon Kok: “Maar zal overwinnen”

Het seizoen zit er op voor Sharon Kok. De verdedigster heeft tegen Ajax Vrouwen kruisbandletsel opgelopen, zo bleek vrijdag uit een mri-scan. De verwachting is dat ze er negen maanden niet bij is. Toch gaat ze knokken.

“Ik blijf er rustig onder”, zegt de verdedigster in gesprek met Voetbal Centraal. “De klap moet misschien nog komen. Het zal een lastige periode worden, maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan en zal dit overwinnen.”

Kok was bezig aan een prima seizoen in Velsen-Zuid. Niet voor niets kreeg ze een invitatie voor het Nederlands vrouwenelftal. De voetbalster viel in het duel van haar ploeg met Ajax Vrouwen na een uur spelen uit.

 

2014

 

Het verhaal van Sharon Kok

Sharon Kok, centrale verdediger bij Telstar (de Witte Leeuwinnen), kreeg nieuwe kruisband.

bron: spaarneziekenhuis.nl

“Thuis, tegen Ajax, 21 februari. Eindelijk weer op volle sterkte. Nu zouden we knallen. Ik dacht die bal wel te kunnen onderscheppen, dat klopte. Alleen bewoog mijn rechterbeen niet mee. Ik hoorde hem knappen, en viel neer. Het deed misschien 10 seconden pijn. Daarna kon ik weer staan. Ik wilde verder. Maar de arts en de fysio lieten dat niet toe. ’s Nachts verging ik van de pijn. Onze fysio van Careworx regelde dat ik dinsdag direct bij Pijnbestrijding in het Spaarne Ziekenhuis terecht kon. Volgende dag MRI, vrijdag uitslag. Alleen de achterste kruisband was zichtbaar, de voorste was weg… 9-12 maanden uit de roulatie.”

Opereren: timing essentieel
“Ik was net geselecteerd voor het Nederlands Vrouwenelftal, mijn 1e trainingstage gehad. Wel een domper. Voor mijn team bij Telstar vond ik het erger. Gelukkig mag ik daar blijven. De blessure kon ik vrij snel accepteren. Maar ik wilde wel meteen geopereerd worden! ‘Minstens 6 weken wachten’, zei dr. Rademakers, ‘als we eerder die knie in gaan, heb je teveel kans op complicaties.’ Verschrikkelijk frustrerend. Maar zijn uitleg was duidelijk. Goede timing is essentieel. Via de KNVB had een operatie eerder gekund. Maar ik had vertrouwen in het Spaarneziekenhuis en in Careworx. Daar heb ik geen spijt van.”

“Goede timing geeft meer kans op succes. Net voetbal!”

Mooi team op de OK
“Op 9 april moest ik me vroeg melden. Ik moest zo’n operatiejurk aan en een gaatjesonderbroek. Verschrikkelijk! Ik zou onder volledige narcose gaan. Maar ik wilde eigenlijk toch zien wat er in mijn knie gebeurde. Binnen 5 minuten kwam de anesthesist overleggen: ‘Liever een ruggenprik? Doen we!’ Dat was fijn. Het was een mooi team trouwens, werkten goed samen. Door een klein sneetje onder mijn knie verwijderden ze een stuk hamstring. Daarmee herstelden ze via 2 kleine gaatjes mijn kruisband. Ik heb die ‘hamstringkruisband’ gezien, en dat voelt goed. Ik heb een paar uur napijn gehad. De volgende dag had ik geen last meer. 6 dagen later alweer op de fiets, pijn doet dat niet. Maar lekker is het ook niet.”

Ongeduldige kleine leeuwin
“Ik heb wat strekproblemen maar herstel volgens schema. Ik mag niet klagen zegt Rademakers terecht. Maar voor mij duurt het wel lang. Zijn advies om mijn been vooral op kracht te houden tot de operatie was goed. Ik wil weer van waarde zijn voor Telstar. Ons doel leeg houden en spitsen van de tegenpartij geen kans geven. Aan mijn wil zal het niet liggen. Ik luister naar mijn fysio en als mijn lichaam meewerkt zal het vast goed komen. Ik vecht me wel terug. Als een leeuwin? Nou, een kleintje dan.”

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie