Kruisband blessure voor international Tessel Middag

Kruisband blessure voor international Tessel Middag

15 mei 2017

 

De Nederlandse voetbalvrouwen moeten het deze zomer bij het EK in eigen land zonder Tessel Middag stellen.

De 44-voudig international heeft een knieblessure, meldde de KNVB maandag. Middag liep de blessure vorige week op in een competitiewedstrijd van haar club Manchester City tegen Reading FC. Onderzoek wees uit dat Middag flinke schade aan haar kruisband heeft opgelopen en de komende maanden niet kan voetballen.

“Ik ben hier kapot van en kan het nauwelijks bevatten. Ik voelde wel lichte pijn in mijn knie, maar had nooit gedacht dat de uitslag van het onderzoek zou uitwijzen dat mijn EK-droom voorbij is. Ik kan niks anders doen dan mij de komende maanden te gaan richten op herstel. Ik hoop dat het team een fantastische prestatie neer gaat zetten op ons EK in eigen land”, aldus de 24-jarige Middag in gesprek met OnsOranje.

Ook voor bondscoach Sarina Wiegman is het wegvallen van Middag een tegenvaller. “Een ontzettende domper. Tessel maakt al een aantal jaren deel uit van het nationale elftal en is van grote waarde voor Oranje.”

Nederland speelt op het EK, dat van 16 juli tot en met 6 augustus plaatsvindt, in de groepsfase tegen Noorwegen, Denemarken en België.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband