Kruisband blessure voor Deens International Kjaer

Kruisband blessure voor Deens International Kjaer

3 december 2021

Slecht nieuws voor Simon Kjaer. De 32-jarige verdediger komt dit seizoen niet meer in actie voor AC Milan, dat bevestigd zijn club. Kjaer viel woensdag al vroeg in het Serie A-duel met Genoa (0-3 winst) uit met een zware knieblessure aan de linker knie.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AC Milan (@acmilan)

Vrijdag had Kjaer een kijkoperatie aan zijn linkerknie en daar is de schade aan de kruisband geconstateerd. Deze operatie werd uitgevoerd in La Maddonina Clinic door Dr. Robert Pozzoni.

Al na vier minuten ging het voor Kjaer mis tegen Genoa afgelopen woensdag. De Deens international ging met een brancard van het veld. De revalidatie zal volgens zijn club AC Milan zes maanden duren. Voor AC Milan is de lange afwezigheid van Kjaer een flinke domper. De mandekker verlengde onlangs zijn contract bij i Rossoneri en is een vaste waarde in het elftal van trainer Stefano Pioli. Dit seizoen staat de teller op elf Serie A-duels en drie Champions League-wedstrijden.

Simon Kjaer kreeg dit jaar veel lof en onderscheidingen voor zijn beslissende optreden waardoor Christian Eriksen tijdens Euro 2020 de zorg kon krijgen die hij nodig had, nadat hij om medische redenen naar de grond ging. De Deens international eindigde onlangs op plek 18 in de Ballon d’Or lijst.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie