Koevermans na operatie: "Vanaf vandaag aan mijn terugkeer begonnen"

Koevermans na operatie: "Vanaf vandaag aan mijn terugkeer begonnen"

16 augustus 2012

Danny Koevermans kan zich volledig op zijn revalidatie gaan richten. De aanvaller van Toronto FC scheurde in juli zijn voorste kruisband in zijn linkerknie. Deze is woensdag tijdens de ingreep succesvol vervangen door een pees uit de knie.

Koevermans raakte in juli ernstig geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen New England Revolution. “De pijn was enorm”, zegt de oud-PSV’er op de website van zijn management Sport-Promotion. “Ik had niet eens een MRI-scan nodig om te weten dat mijn kruisband was gescheurd. Die heb ik toen uiteraard wel laten maken, maar de uitkomst bevestigde eigenlijk alleen wat we al wisten.”

Nu heeft de spits dus een operatie ondergaan. “De arts toonde zich erg tevreden na de operatie. Ik moest nog wel een nachtje blijven ter observatie, maar vandaag mocht ik alweer naar huis. Met pijnstillers, dat wel. Maar tot nu toe valt het mee.”

De verwachting is dat Koevermans zes tot negen maanden moet revalideren, maar hij kan niet wachten om te beginnen. “De hechtingen moeten er zeven tot tien dagen in blijven zitten. Maar zaterdag zou ik eventueel al wat lichte oefeningen kunnen doen op de club. Ik heb de afgelopen weken ook gewoon doorgetraind. Dat deed ik bewust, om mijn spieren op kracht te houden en zelfs nog wat aan te sterken. Dat scheelt straks allemaal in de revalidatietijd aldus de aanvaller, die blij is dat hij eindelijk geopereerd is. “Vanaf vandaag ben ik aan mijn terugkeer begonnen. En dat voelt lekker.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie