Rosa Bas

“We revalideren immers geen knie, maar een atleet”

Rosa Bas is gespecialiseerd in:

  • Voorste kruisband revalidatie
  • Knie revalidatie
  • Sportfysiotherapie
  • Sport specifieke revalidatie

Rosa Bas is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na haar studie is zij direct bij Annatommie mc gaan werken.

Door haar ervaring met topsport en de interesse in met name knie klachten bij sporters, is zij de masteropleiding Sportfysiotherapie aan de SOMT gaan volgen. Deze heeft zij in 2021 afgerond. Zij is nu nog betrokken bij de master door stagiaires van de opleiding te begeleiden en miniklinieken te geven.

De samenwerking met orthopedie is erg intensief bij Annatommie mc. Sportfysiotherapeuten doen samen poliklinisch spreekuur met de orthopedisch chirurgen om het zorgpad voor de patiënt zo effectief en efficiënt mogelijk te maken.

Bij Annatommie mc worden patiënten met een zowel operatief als conservatief traject na een voorstekruisbandletsel begeleid door Rosa Bas, Martijn Melkert en Victor Steeneken als fysiotherapeut in nauwe samenwerking met de orthopedisch chirurg.

Rosa

Martijn

Victor

“Er is bij Annatommie mc een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines. Dit biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis uit te breiden en mij verder te ontwikkelen als fysiotherapeut. Deze nauwe samenwerking zorgt er ook voor dat wij elkaar scherp houden en de nieuwste inzichten in ons vakgebied met elkaar delen en toepassen.

Ook zorgt dit voor een snel behandel traject en kan de ontwikkeling van de patiënt nauwlettend in de gaten worden gehouden door alle betrokken disciplines. Daarnaast vind ik de patiëntenpopulatie binnen Annatommie mc leuk, de orthopedische revalidatie ligt mij goed.”

Rosa heeft op hoog niveau gevoetbald en op hoog niveau geroeid bij de KNRB. Na haar roeicarrière heeft ze een jaar meegewerkt aan een project van VU Amsterdam en TU Delft om het wereldsnelheidsrecord op een fiets te verbreken (Human Power Team) ‘snelste vrouw op de fiets‘. Nu doet zij aan wielrennen en fietst ze af en toe en wedstrijd.

0