Knieoperatie Milik goed verlopen

Knieoperatie Milik goed verlopen

10 oktober 2016

 

Arek Milik is vanochtend (maandag) met succes aan zijn linkerknie geopereerd, meldt SSC Napoli op de clubsite. De Pool verblijft een paar dagen in een kliniek in Castel Volturno, aan de kust van Napels. De spits kan over een paar dagen beginnen aan de revalidatie van zijn kruisbandblessure waarna een herstelperiode volgt van zeker een half jaar.

De 32-voudig international scheurde zijn voorste kruisband tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd met Denemarken (3-2) en bleef zaterdagavond na de rust achter in de kleedkamer.

De zware kwetsuur maakte een abrupt einde aan de uitstekende seizoenstart van Milik, die sinds zijn miljoenenoverstap van Ajax naar Zuid-Italië al vier keer scoorde in de Serie A (in 7 wedstrijden) en drie keer in de Champions League.

Voorafgaand aan de ingreep hield Milik het niet droog tijdens een interview op YouTube, zie hieronder. Milik toonde zich bij het verlaten van de Poolse nationale ploeg nog bereid een reactie te geven, maar brak het interview af toen hij zijn emoties niet de baas bleef. ‘Vandaag vlieg ik naar Rome, dan heb ik een onderzoek en waarschijnlijk een operatie. Het mag duidelijk zijn dat mijn been pijn doet, ik voel me slechter dan eerst…’ Daarna kon de 22-jarige spits zijn tranen niet meer bedwingen.

Ook in Napels kwam het nieuws over de kruisbandblessure hard aan. Milik kan waarschijnlijk zes maanden niet in actie komen voor de Italiaanse topclub. Zondag kreeg de ex-Ajacied daarom al een steunbetuiging van lotgenoot Kevin Strootman. Ook sprak collega-spits Robert Lewandowski hem bemoedigend toe. ‘Geef nooit op. Ik weet dat je sterker terugkeert om je nationale ploeg te helpen.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie