Knieblessure houdt Molins maanden aan de kant

Knieblessure houdt Molins maanden aan de kant

28 juni 2011

Anderlecht-aanwinst Guillermo Molins diep in de put nu knieblessure heb zeker zes maanden van veld houdt

‘Molins huilt heel veel’
Guillermo Molins (22) is mentaal geknakt na de zware knieblessure die hij opliep in zijn debuutmatch voor Anderlecht. De Zweed wordt eerstdaags geopereerd aan de kruisband en de meniscus van zijn linkerknie en zal pas over een dik half jaar weer op niveau kunnen voetballen. Paars-wit zoekt evenwel geen vervanger.

Op training maakte Anderlecht-aanwinst Guillermo Molins tijdens zijn eerste week de beste indruk van alle nieuwkomers. De Zweed met roots in Uruguay toonde zich dribbelvaardig en snel. Van alle tot nu toe afgeronde transfers was hij de man die paars-wit een creatieve injectie moest geven. De scouts zagen de rechtsbuiten maar liefst elf keer aan het werk bij Malmö en gaven hem tien keer een positief rapport.

Maar zaterdag sloeg het noodlot toe toen Molins in de oefenmatch op Knokke door zijn knie ging en naar het ziekenhuis werd gevoerd. De Zweed was aan de rust ingevallen, maar zijn debuut duurde slechts 26 minuten.

Gisteren werd de ernst van de blessure pas echt duidelijk. Niet alleen de voorste kruisband is geraakt, ook de meniscus. Eerstdaags wordt hij geopereerd. Alle Zweedse kranten probeerden de ongelukkige Molins gisteren te bellen, maar de Anderlecht-speler was amper te bereiken. Slechts één keer nam hij zijn gsm op. ‘Ik wil er echt niet over praten’, zei Molins. ‘Bel mij volgende week nog maar ééns.’

De Zweed zit dus diep in de put en dat werd ook bevestigd door zijn vader Luis. ‘Guillermo huilt heel veel’, aldus papa Luis Molins. ‘Hij kan maar niet begrijpen waarom het hem is overkomen. Het was niet eens in een duel. Hij wilde een draaibeweging maken en zijn schoen bleef steken in het gras. Zo verdraaide hij zijn knie. De kruisband en de meniscus zijn inderdaad geraakt. Mijn zoon wordt nu verder onderzocht en wordt snel geopereerd. Als de revalidatie voorspoedig verloopt, zal hij na vijf maanden weer kunnen voetballen. Hij zit echt diep in de put, maar je kunt het verleden niet ongedaan maken. Ik zeg hem dat hij naar de toekomst moet kijken.’

Om een beetje te ontsnappen aan zijn nachtmerrie belde Molins al met Pär Zetterberg. De voormalige Zweedse middenvelder van Anderlecht had tijdens zijn carrière twee keer een gelijkaardige blessure en Zetterberg stelde zijn landgenoot een beetje gerust.

Ook voor Anderlecht is de blessure echter een klap. Een revalidatieperiode van vijf maanden is een optimistische berekening. Molins zal vanaf januari wel weer kunnen trainen, maar voor hij zijn topniveau heeft bereikt, zullen de play-offs al in aantocht zijn.

‘Wat Molins overkomt, is erg voor die jongen en voor Anderlecht’, aldus manager Herman Van Holsbeeck. ‘Maar we zullen geen nieuwe speler aantrekken voor de rechterflank. Als er een aanbieding is voor Legear zullen we wel eerst twee keer nadenken. Hij mag alleen weg bij een superbod.’

Jonathan Legear geniet belangstelling van meerdere teams en voelt zich klaar voor een stap hogerop. Het Russische Terek Grozny trekt aan zijn mouw, maar dat ziet de flankspeler alleen zitten als hij een gigantisch jaarsalaris krijgt. Ook PSG is geïnteresseerd, maar Legear schermt met andere ploegen. Anderlecht plakte wel een prijs van 4,5 miljoen euro op zijn hoofd.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband