Khedira binnenkort weer op trainingsveld

Khedira binnenkort weer op trainingsveld

1 maart 2014

 

Aanhangers van het Duitse nationale team mogen zich mogelijk toch verheugen op een WK-deelname van Sami Khedira. Een rentree in de eindfase van het seizoen is niet langer uitgesloten.

Carlo Ancelotti verklaarde zaterdag dat de middenvelder over een week of twee waarschijnlijk weer begint met trainen. Hij heeft daarna nog zo’n twee maanden om wedstrijdfit te worden. Toen Sami Khedira in november geblesseerd raakte leek het WK in Brazilië een onhaalbare missie, maar het lijkt er dus op dat de Duitser toch tijdig fit is voor het eindtoernooi.

Khedira scheurde 15 november zijn voorste kruisband af in het oefenduel van Duitsland met Italië en dacht een vette streep te kunnen zetten door het toernooi in Brazilië. Na een succesvolle ingreep verloopt het herstel echter spoediger dan verwacht. “Alles gaat goed en ik verwacht dat hij binnen vijftien, twintig dagen terugkeert in Madrid om weer met de groep te gaan trainen”, aldus Ancelotti.

De Italiaanse oefenmeester sluit niet uit dat de 26-jarige controleur nog voor het seizoensslot in actie komt voor los Blancos. “Die hoop hebben we”, zei hij. “Het team mist Khedira, want hij is een erg belangrijke speler.” Het seizoen van Real eindigt op 18 mei, tenzij men erin slaagt om de finale van de Champions League te halen. Die eindstrijd is op 24 mei.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie