Kevin Strootman voor derde keer onder het mes

Kevin Strootman voor derde keer onder het mes

1 september 2015

 

Kevin Strootman gaat deze morgen (dinsdag ochtend) opnieuw onder het mes. Op Twitter laat de middenvelder van AS Roma weten dat hij dinsdagochtend wordt geopereerd aan zijn linkerknie.

Medici en de medische staf van AS Roma hebben Strootman aangeraden om de voorste kruisband op een andere positie te laten herstellen, zodat hij in de toekomst minder last heeft van zijn knie.

 

 

‘Ik ben enorm teleurgesteld dat ik niet kan spelen voor Roma en het Nederlands elftal de komende maanden. Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan,” twittert Strootman.

Succesvolle operatie Strootman
De operatie van Kevin Strootman is goed verlopen. Dat laat zijn club AS Roma weten. De middenvelder is dinsdag opnieuw geopereerd aan zijn linkerknie. Er werd al gespeculeerd over het herstel van de middenvelder van AS Roma. Aan alle onduidelijkheid maakte Strootman zelf een eind.De 25-jarige voetballer meldde via Twitter dat hij de kracht in zijn linkerknie mist. “Het ontbreekt me aan kracht in mijn linkerbeen. Daardoor kan ik niet op het hoogste niveau. De laatste weken hebben we verschillende topdoktoren over de hele wereld geconsulteerd en zij hebben mij samen met de medische staf van AS Roma geadviseerd om mijn bestaande kruisband in een andere positie te reconstrueren”, zodat hij in de toekomst minder last heeft van zijn knie.

Knieproblemen
Op 9 maart vorig jaar raakte Strootman voor het eerst geblesseerd aan zijn linkerknie in de competitiewedstrijd tegen Napoli en miste het WK in Brazilië. In het AMC in Amsterdam werd hij geholpen door de specialisten Van Dijk en Kerkhoffs.Begin november vorig jaar maakte hij zijn rentree. Maar niet voor lang, want op 30 januari dit jaar raakte hij in het competitieduel tegen Fiorentina weer geblesseerd. Er volgde een tweede operatie, opnieuw in Amsterdam. Tijdens een kijkoperatie werd kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor de 25-voudig international opnieuw ver werd teruggeworpen. Halverwege augustus zat hij wel weer bij de wedstrijdselectie van AS Roma, maar hij kwam niet in actie. Zijn rentree leek dichtbij, maar nu blijkt dat voorlopig niet zal kunnen spelen. Het herstel duurde te lang, blijkt nu. De operatie van vandaag betekent dat Strootman voor de derde keer op de operatietafel ligt in 17 maanden tijd.

“Alles gaat volgens het schema”
Strootman sprak de geruchten over een terugval in zijn revalidatie aanvankelijk tegen. ‘Alles gaat volgens het schema dat we maanden geleden al in samenspraak hebben samengesteld met de medische staf en de doktoren. Ik voel me met de dag sterker worden en de speculaties over een terugslag in de Italiaanse media zijn absoluut niet waar. Vergeet al die onzinnige geruchten!’, liet hij anderhalve maand geleden via Twitter weten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops