Kevin Strootman: Revalidatie update

Kevin Strootman: Revalidatie update

22 december 2015

 

 

Kevin Strootman hoopt snel terug te keren bij AS Roma. De Nederlander ging een paar maanden geleden voor de derde keer in korte tijd onder het mes en is bezig met zijn revalidatie. Strootman is sinds 9 maart 2014 uitgeschakeld door een voorste kruisband blessure in zijn rechterknie. Die blessure maakte een voorlopig einde aan zijn stormachtige ontwikkeling. Op zijn eigen Facebookpagina geeft de oud-PSV’er duidelijkheid over zijn herstel.

In maart van vorig jaar begon het hele verhaal voor Strootman. “Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk kreeg ik een beetje last van mijn rechterknie”, zegt de 26-jarige Strootman. “Drie dagen later speelde ik gewoon tegen Napoli. Dat ging goed tot ik een zetje kreeg en mijn kruisband scheurde.”  Door die blessure stond Strootman acht maanden langs de kant, hij miste het WK voetbal en zag zijn club AS Roma tweede worden in de Serie A, achter het ongenaakbare Juventus.

Op 9 november, acht maanden later, maakte Strootman als vervanger van Seydou Keita zijn rentree. Een paar maanden later was het weer raak. “We speelden tegen Fiorentina en opnieuw voelde alles goed. Er werd een lichte tackle op mij uitgevoerd en nadien had ik een instabiel gevoel in de knie.”  Zodoende werd een tweede operatie ingepland. “Tijdens de kijkoperatie bleek dat het kraakbeenprobleem groter was dan we dachten.” Het was het startsein van een nieuwe revalidatieperiode.

“We hebben over heel Europa informatie proberen te verzamelen over hoe we het beste de revalidatie konden gaan aanpakken. De conclusie was helaas dat er opnieuw geopereerd moest gaan worden. Dat was de enige manier om mijn kruisband weer te laten herstellen”, vertelt Strootman.

“Mentaal was het heel lastig om weer zo’n grote stap achteruit te moeten zetten. Nu ben ik inmiddels alweer drie maanden op het veld bezig. De knie voelt stukken beter. Ik hoop dat de laatste stappen van de  revalidatie ook voorspoedig gaan. Ik wil terug naar het team, dat is wat elke voetballer wil, dat heb ik het meest gemist de afgelopen twee jaar.”

Over een maand hoopt de oud-speler van onder andere Sparta, FC Utrecht en PSV weer definitef aan te sluiten bij de eerste selectie van AS Roma. “Vanaf het begin van de blessure heb ik veel steun van gehad van Roma. Van de directie tot de teamgenoten, ook supporters, ze hebben me niet laten vallen. Het heeft me in de meest lastige periodes veel kracht en zelfvertrouwen gegeven.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon