Kevin Jansen: "Ik denk nog iedere dag aan mijn knie”

Kevin Jansen: "Ik denk nog iedere dag aan mijn knie”

5 juli 2015

 

Het was zondag 18 augustus 2013, rond tien voor drie, toen ADO Den Haag-speler Kevin Jansen verkeerd landde na een onschuldige kopbal in het duel tegen NAC Breda. Lees meer >>
Wij zijn nu bijna twee jaar verder en dit seizoen moet het seizoen van de comeback zijn. Middenvelder Jansen heeft afgelopen seizoen natuurlijk wel wedstrijden gespeeld. Hij was er op enkele wedstrijden na, zelf niet echt tevreden over.

Zijn humeur heeft er in ieder geval niet onder geleden. De Rotterdammer liep altijd met een glimlach rond op wedstrijddagen. Of hij nu in de basis stond, op de bank of op de tribune zat. Afgelopen zaterdag op het gezellige complex van Laakkwartier, was dat niet anders. Na afloop van de met 1-12 gewonnen wedstrijd sprak Haaglanden Voetbal met Kevin Jansen.

De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. Viel het mee of heb je de zomer doorgetraind?
,,Natuurlijk heb ik de zomer doorgetraind.”

Vorig seizoen stond in het teken van jouw terugkomst. Viel het terugkeren in de selectie je zwaarder dan je had verwacht?
,,In het begin had ik er geen last van. Naarmate het seizoen vorderde, kreeg ik wel last van kleine pijntjes. In de bewuste knie, maar dat blijkt vrij normaal te zijn. Dat is wel jammer. Want het begint goed en dan gaat het toch minder.”

Is dat ook de reden waarom je hebt doorgetraind tijdens de zomerstop?
,,Ik train normaal ook door. Door mijn knie moest ik nu wel extra trainen.”

Wij hebben elkaar aan het einde van het vorige seizoen gesproken. Toen gaf je aan dat je niet tevreden was over je eigen prestaties tijdens dat seizoen.
,,Dat klopt. Het is frustrerend als je het seizoen goed begint en later minder presteert. Daarmee bedoel ik het seizoen vóór mijn blessure.”

Vorig seizoen telde niet echt mee. Gaan wij de echte Kevin Jansen dit seizoen weer zien?
,,Ik heb vorig jaar een stuk of drie goede wedstrijden gespeeld. De rest was niet slecht, maar niet naar mijn tevredenheid. Daar baal ik zelf van, maar je kunt er niets aan doen. Ik kon er ook niet lang bij stil staan. De week erop moest ik weer spelen. De trainer heeft mij altijd veel vertrouwen gegeven. Hem kan ik niet laten stikken.”

Zijn er nog momenten dat je aan je knie denkt?
,,Ik denk nog dagelijks aan mijn knie. Waar had ik nu kunnen staan, als het niet was gebeurd. Dan vloek ik wel eens in mijzelf. Hoe dan ook, ik ben teruggeworpen in mijn carrière. Ik heb gewoon één jaar gemist. Wat mij betreft heb ik het afgelopen seizoen gemist. Twee hele seizoenen krijg ik niet meer terug.”

Ga je nu anders een duel aan door die knie? Hoewel je de blessure opliep zonder een duel aan te gaan.
,,Klopt. Het gebeurde bij de landing na een simpele kopbal. Sindsdien denk ik wel meer na bij het landen. Ik land nu op twee voeten in plaats van één. Iedereen kan zeggen dat het niet goed is, maar ik win nog steeds genoeg kopduels.”

Wat ging er dan precies fout bij die landing?
,,Eigenlijk ging er niets fout bij de landing. Mijn voet stond verkeerd ten opzichte van mijn knie. Door nu op twee voeten te landen, probeer ik dat te voorkomen. Ik concentreer mij nu veel meer bij de landing.”

Het stelt eigenlijk niets voor, landen na een sprong.
,,Dat klopt, maar voor mij nu wel. Let de volgende keer maar op. Ik land nu op twee voeten. Eigenlijk gaat het om hoe je een luchtduel aangaat. Het afzetten en dat gaat altijd goed.”

Voetbal is een gevoelssport en dit is daar een voorbeeld van. Ongeacht of het de juiste keuze is. Voor jouw gevoel is bijvoorbeeld landen op twee benen de enige juiste manier.
,,Inderdaad. Al gaat het gehele stadion schreeuwen dat ik op één been moet landen, dan land ik nog steeds op twee benen. Dat komt door mijn blessure. Ik blijf het op deze manier doen en voel mij hier goed bij. Bij een duel schiet het niet door mijn hoofd dat het verkeerd kan gaan. Ik ga de duels gewoon aan.”

Het interview wordt regelmatig onderbroken door Haagse fans die een handtekening willen of met de speler op de foto willen. Wat vind je hier nu van? Al die supporters die wat van je willen?
,,Dat is hartstikke leuk. Dit zijn de momenten dat de supporters het veld op mogen en dicht bij ons komen. Normaal is dat onmogelijk in het stadion na een wedstrijd.”

Bron: Haaglandenvoetbal.nl
Tekst: Glenn Duijzer @De_Duis1

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband