Karsdorp scheurt kruisband bij AS Roma debuut

Karsdorp scheurt kruisband bij AS Roma debuut

26 oktober 2017


 

Rick Karsdorp heeft woensdagavond bij zijn debuut voor AS Roma de voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd. Dat heeft onderzoek vandaag in het ziekenhuis uitgewezen, meldt AS Roma.


 

Karsdorp onderging in de zomer, direct na zijn transfer van Feyenoord naar AS Roma, een operatie aan zijn andere knie waardoor hij de eerste maanden van het seizoen moest missen. Bij de medische keuring kwamen de doktoren wat schade aan de rechterknie tegen.

De drievoudig international van Oranje hervatte twee weken geleden de groepstraining en vierde tegen woensdagavond Crotone (1-0) als basiskracht zijn debuut voor AS Roma. Tien minuten voor tijd werd Karsdorp gewisseld.

Opvallend was dat de e 22-jarige verdediger tijdens de wedstrijd in Stadio Olimpico niets leek te merken van de blessure. Hij deed 80 minuten mee en was na afloop tevreden. “Het was een geweldig gevoel om weer op het veld te staan. Ik voelde me net weer een klein kind dat op straat met een bal mag spelen. Het ging goed, maar ik kan beter. Het is vooral fijn om na zo’n lange afwezigheid weer op het veld te staan.”, vertelde Karsdorp.

Na afloop klaagde Karsdorp bij de medische staf wel over wat pijn in zijn knie. Het bleek vervolgens dus veel erger dan verwacht. De komende dagen wordt de blessure verder onderzocht, vrijdag gaat de Nederlander al onder het mes en zal er meer duidelijk komen over de duur van het herstel.

Op zijn Instagram heeft Karsdorp inmiddels gereageerd op zijn kruisbandblessure. ,,Gisteravond veranderde mijn droom in een nachtmerrie, maar ik zal er alles aan doen om sterker terug te komen. Bedankt voor al jullie support.”

AS Roma betaalde afgelopen zomer 14 miljoen euro aan Feyenoord voor Karsdorp. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 19 miljoen.

 

Het is bij AS Roma al de twaalfde kruisbandblessure in drie jaar tijd.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon