Juve verdediger Demiral scheurt kruisband

Juve verdediger Demiral scheurt kruisband

13 januari 2020

 

Juventus verdediger Merih Demiral heeft een zware knieblessure opgelopen in zijn linkerknie. De 21-jarige verdediger heeft zijn voorste kruisband gescheurd.

Demiral, collega van Matthijs de Ligt bij Juventus, liep zondag de blessure op in het duel met AS Roma (1-2). Na 3 minuten spelen opende de Turkse verdediger de score. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Juventus. In de 19de minuut moest hij het veld verlaten nadat hij verkeerd terecht kwam na een luchtduel. Mathijs de Ligt verving de geblesseerde Demiral. Later deze week zal hij worden geopereerd.

De verdediger kwam vorig jaar over van Sassuolo voor ongeveer 18 miljoen euro. Demiral kreeg de laatste weken van coach Maurizio Sarri de voorkeur boven De Ligt en vormde zodoende een centraal duo met Leonardo Bonucci. De blessure van Demiral betekent dat de oud-Ajacied waarschijnlijk weer meer aan spelen toekomt bij Juventus.

De twaalfvoudig Turks international zal het EK a.s. zomer gaan missen.

Overigens was Demiral zondagavond niet de enige speler die tijdens Roma-Juventus uitviel met een zware knie blessure. Bij AS Roma liep toptalent Nicolò Zaniolo eveneens een kruisbandkwetsuur op.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie