Joël Veltman hoopt op zijn verjaardag weer minuten te maken

Joël Veltman hoopt op zijn verjaardag weer minuten te maken

4 mei 2018

 

Joël Veltman is 30 april in Augsburg geopereerd aan zijn rechterknie en hoopt op zijn verjaardag weer minuten te maken. De aanvoerder van Ajax scheurde tijdens het thuisduel met VVV-Venlo (4-1) de voorste kruisband van zijn rechterknie.

“Ik ben net terug uit Augsburg, waar ik geopereerd ben. Ik was daar al een paar dagen, maar de operatie moest worden uitgesteld omdat mijn knie nog niet voldoende geslonken was”, vertelt Veltman op de clubsite van Ajax. “Dat is dan even balen, maar voor de knie is het natuurlijk beter. Mijn vrouw was bij me, en ook begeleiding vanuit Ajax. Uiteindelijk is het allemaal heel goed gegaan.”

The surgery went well ?? It will only get better from now on #alwaysstaypositive

Een bericht gedeeld door Joël Veltman (@joelveltman) op

De komende maanden zien er als volgt uit voor de 26-jarige verdediger: “Eerst moet ik mijn knie weer kunnen buigen. Dat gaat heel langzaam. Over een week of 6 moet ik hem weer 90 graden kunnen buigen. Daarna ga je krachttraining doen, fietsen, op 1 been stabiliseren. Dan weer langzaam het veld op, maar dan zijn we al een paar maanden verder.”

Joël Veltman gaat ervan uit dat zijn revalidatie van een zware knieblessure niet zes, maar negen maanden in beslag neemt. De verdediger hoopt halverwege januari zijn rentree te maken voor Ajax.
“Alles eerder is mooi meegenomen. 15 januari ben ik jarig, dus het zou fantastisch zijn als ik rond die datum weer minuten kan maken”

Veltman blijft ondanks de tegenslagen positief. “Ik moet eerst gewoon wedstrijdfit worden. De trainer weet wat ik kan, ik wil me terug in het elftal knokken en in de Johan Cruijff ArenA spelen. Het wordt een lang traject. Er zullen genoeg momenten komen dat ik denk: wat een shitzooi. Maar ik sta er positief in.”

De 19-negentienvoudig Oranje-international speelt sinds zijn jeugd al bij Ajax en maakte in 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Inmiddels heeft hij 151 competitieduels achter zijn naam staan.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon