Jetro Willems scheurt kruisband

Jetro Willems scheurt kruisband

20 januari 2020

 

Slecht nieuws voor Jetro Willems en Newcastle United.
Willems heeft gisteren in de thuiswedstrijd van Newcastle United tegen Chelsea (1-0) een zware blessure opgelopen. Direct werd er gevreesd voor schade aan de voorste kruisband en die vrees werd maandag bevestigd, waardoor een mooi seizoen voor de Nederlandse linksback abrupt ten einde komt.

Na iets meer dan tien minuten ging Willems een sprintduel aan met Cullum Hudson-Odoi en probeerde de bal af te pakken. Bij die actie leek de Nederlander zich te verstappen, waarna hij direct naar zijn linkerknie greep. De 25-jarige vleugelverdediger schreeuwde het uit van de pijn en met grote armgebaren liet Willems blijken dat het niet goed was. De verdediger van Newcastle Unitede liet zich op het veld behandelen en werd per brancard naar de kleedkamer gebracht en werd vervangen door Matt Ritchie.
Bekijk hier de beelden via Ad.nl

“Het zag er uit als een vreselijke blessure voor Jetro. Dit is een grote klap voor ons”, zei de Newcastle United-manager Steve Bruce gisteren direct na de wedstrijd. “Het ziet er niet goed uit. We zijn er bang voor dat het zijn kruisband is.”

De 22-voudig Oranje-international is bezig aan een goed seizoen in Engeland. Hij speelde tot nu toe 19 duels voor Newcastle United en maakte twee goals (tegen de topclubs Manchester City en Liverpool) en drie assists.

Door deze blessure zou het Newcastle-avontuur van de Rotterdammer in één klap voorbij is. Willems wordt dit seizoen door de Magpies gehuurd van zijn werkgever Eintracht Frankfurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

What a great win! I hurt my knee, but hopefully it’s not too bad ?? Thanks for all the love and support ⚫️⚪️

Een bericht gedeeld door Jetro Willems (@jwillems15) op

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie